Nakon što je proživjela dvadeset sekundi užasa tog 29. prosinca te na dva tjedna s obitelji otišla u privremeni smještaj u Velikom Polju, jedina želja Petrinjke Kristine Zorčić, vlasnice brenda GiVa jest da što prije ponovno krene raditi. Vratila se u Petrinju u kuću koja se počela sanirati, plan joj je s početkom veljače vratiti se poslu, a želja da joj se pruži prilika za sudjelovanjem na nekoj reviji.

U razrušenoj Petrinji život se polako vraća u normalu, koliko je to moguće, mora se i raditi, a to sigurno nije nimalo lako u trenutnim okolnostima. Teško je i obrtnicima koji pokušavaju ponovno pokrenuti svoje poslove, s time se bori i dizajnerica Kristina Zorčić, vlasnica modnog brenda GiVa design.

Voljela bih da se pruži prilika za sudjelovanjem na nekoj reviji, tako bi mi fokus bio na tome, a ne na ovoj muci i tuzi

Kristina je po struci magistra inženjerka tekstilne tehnologije te je nakon deset godina rada za privatne tvrtke u Zagrebu 2017. pokrenula vlastiti posao. Izrađuje unikatnu odjeću po mjeri te cijeli proces od dizajna, konstrukcije, šivanja i oslikavanja radi sama. U njezinim kolekcijama od dnevnih artikala najpopularnije su GiVa rukom oslikane hoodice, a vrlo su tražene i svečane unikatne toalete po mjeri za posebne prilike.

Kristina je dosad organizirala tri samostalne modne revije, četvrta je izostala zbog COVIDA. I kao da pandemija nije bila dovoljan udarac za obrtnike, Petrinjcima se dogodio i razoran potres.

Tog dana 29. prosinca bila sam sa svojim djevojčicama Gitom i Vanom. Uživale smo kod kuće i planirale kuhati novogodišnju sarmu. Bio je lijep sunčan dan, šetale smo, bile vani i oko podne smo se vratile kući kako bismo skuhale ručak.

Djevojčice su se igrale u svojoj sobi, a ja sam bila u kuhinji.

Odjednom je samo počelo tresti. Jedva sam uspjela doći do njih i pokušale smo se spustiti niz kat kuće, ali nas je toliko bacalo da je to bilo nemoguće. Imala sam osjećaj da smo na brodu na velikim valovima. Sva sreća zapravo da nam je dugo trebalo da siđemo s kata jer kada smo izletjele van iz kuće prvo što sam vidjela je srušen dimnjak i cigle pred vratima. Zapravo smo imale sreću u nesreći.

Suprug je odmah dojurio s posla. Tu večer smo prespavali u autu pred kućom i nakon neprospavane noći otišli smo u privremeni smještaj u Velikom Polju, priča Kristina Zorčić. Nakon dva tjedna vratili su se kući u Petrinju.

Slika nije dostupna "Čekale smo vas!": Dirljiv trenutak kada su žene s Banije dobile svoje nove torbice

Pokušavamo se naučiti živjeti s podrhtavanjima, saniramo štetu. Učimo se živjeti s prisutnim strahom i brojimo dane kada ćemo moći reći da je sve ok, dodaje. Plan joj je početi raditi s početkom veljače, po malo se vratiti koliko toliko u normalu.

Voljela bih da se pruži prilika za sudjelovanjem na nekoj reviji, tako bi mi fokus bio na tome, a ne na ovoj muci i tuzi. Nadam se da će biti mogućnosti za to, otkriva nam svoju želju Kristina čiju odjeću nose žene od Petrinje, Siska, Zagreba, Rijeke, do Dalmacije i otoka.

Slika nije dostupna Iznenađenje na vjenčanju o kakvom mladenka Barbara iz Petrinje nije ni sanjala

Jedna od fotografija na posljednjem snimanju za GiVa proljetnu kolekciju snimljena je u lani u proljeće u centru Petrinje, kakav više ne postoji.

Tu smo, ne znajući po zadnji put, moj model Valentina Grubišić, fotografkinja Estela Toporan i ja zabilježile neke od veduta našega grada. Centar, crkvu sv. Lovre, Hrvatski dom, Pigik, nasip i kupalište.

Fotografija iz centra zabilježila je trenutak prolaznosti vremena i govori nam da ništa nije trajno, a tako niti ova situacija u kojoj se mi Petrinjci sada nalazimo, poručuje vlasnica brenda GiVa design.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju