Mladi pjevač Martin Kosovec oduševio je javnost svojim glasom. Skromni, markantni i šarmantni mladić na pozornici djeluje kao da u nogama ima godine staža, a tek mu je osamnaest.

Galerija Martin Kosovec Martin Kosovec Martin Kosovec +3 Martin Kosovec

Kao da je Sinatra zalutao u ova naša vremena – jedan je od najčešćih komentara na društvenim mrežama, posebno otkako je na Dori premijerno izveo svoju prvu pjesmu Maštarija. Pogodi na što te podsjeća ova melodija što svira s radija, govore stihovi nove pjesme, koja je već pokrenula lavinu pozitivnih reakcija.

Mnogi će se složiti da je Martinova nepretenciozna interpretacija bolja i od teksta i od glazbe, tako barem kažu suci u komentarima na društvenim mrežama. Javnost je danas doista teško impresionirati, a Martin je to uspio svakim aspektom svoje pojave, pa tako i stilom odijevanja.

Martinov modni stil vrlo je sličan njegovoj glazbi jer spaja dva svijeta.

Primjerice, za nastup na Dori izgledao je vrlo elegantno u kompletu od naizgled izlizanog trapera. Baza njegove odjevne kombinacije bila je obična bijela majica kao odmak od klasične košulje, a za njegov je stil zaslužan Ivan Friščić.

Martin Kosovec Martin Kosovec (Foto: Universal Music/Luka Brajković)

Za Martina sam htio pripremiti nešto što se slaže s njegovom dušom i načinom na koji pjeva. Nisam htio da to bude klasično odijelo, već da spojimo staro s novim, a bilo nam je i vrlo važno da se on osjeća ugodno. To smo postigli hlačama od trapera i bomber-jaknom, rekao nam je Ivan i opisao Martinov stil.

U javnosti se stvorila percepcija da je Martin puno stariji nego što zapravo jest, a tako je bio vođen u showu u kojemu ga je javnost upoznala. Razumijem poantu jer on doista zvuči i izgleda starije, međutim on ima 18 godina, govori Ivan.

Martin Kosovec Martin Kosovec (Foto: Universal Music/Luka Brajković)

Kad su me zvali da mu pripremim stajling, svi su rekli – 'pa obuci ga u odijelo', ali ja sam htio napraviti nešto drukčije. Na to snimanje donio sam hrpu različitih stajlinga. Meni je stalno parala glavu činjenica da je on srednjoškolac. Rekao sam samome sebi da ne mogu dječaka baš stalno odijevati u odijela. Tako je nastao ovaj stajling s Dore, nastavio je Ivan. 

Ja sam klasičan i jako se dobro osjećam u tome.

Tako je rekao Martin Ivanu Friščiću.

Bilo mi je važno da se on osjeća dobro u tome i zato sam s malim strahom pristupio cijeloj priči. Meni je lako raditi sa 'starom gardom' jer ih poznajem. Kad imate nekoga koga prvi put odijevate, a još se ne poznajete, e, to je onda veliki izazov, govori Ivan.

Međutim, susreo se s jednim kul dečkom koji, ističe Ivan, može iznijeti baš sve. 

On je sa svojih 18 godina isfuran kao Ivo Robić, ali možda ne bi trebao biti. Neka stvara svoj osobni stil, malo moderniji, urbaniji, veseliji, drukčiji. Naravno, treba držati odmak od mainstreama, ali na malo drukčiji način, zaključio je Ivan. 

U galeriji na početku teksta provjerite kakav stil nosi Martin Kosovec. 

Martin Kosovec Martin Kosovec (Foto: Universal Music/Luka Brajković)

10 muškaraca u Hrvatskoj koji imaju odličan stil Hrvati s dobrim modnim stilom Hrvati s dobrim modnim stilom Hrvati s dobrim modnim stilom +6 Vlaho Arbulic

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju