Neovisno o dohodovnom cenzusu, broju djece te bez plaćanja članarine prva e-Dječja kartica donosi popuste i pogodnosti za cijelu obitelj. Za obitelji s više djece osigurano je i više popusta. Doznajte kako se prijaviti.

Svoj kućni budžet hrvatske obitelji u velikoj mjeri troše na hranu, prijevoz i stanovanje, a za razonodu ili edukaciju im ostaju tek ''mrvice''. Kako bi nam pomogla da malo češće s obitelji uživamo u slobodnim aktivnostima i kvalitetnijim proizvodima koje si teže možemo priuštiti – tu je Mudrica.

Mudrica je prva e-Dječja kartica koja je dostupna roditeljima, skrbnicima i udomiteljima, dakle svim obiteljima. Ova obiteljska kartica omogućuje povoljniji pristup robama i uslugama kroz sustav popusta i pogodnosti.

Za korištenje e-Dječje kartice najprije je potrebno biti prijavljen u sustav e-Građani, gdje je otvorena usluga e-Dječja kartica. Nakon prijave i dobivanja aktivacijskih podataka treba instalirati mobilnu aplikaciju ''Mudrica'' u koju se unesu podaci. Tada vaš lov na popuste i pogodnosti može krenuti.

Popusti uz e-Dječju karticu vrijede za sve, ali i povećavaju se s većim brojem djece u obitelji. Tako su prema broju djece popusti grupirani u tri kategorije. Prva se kategorija odnosi na jedno dijete, druga na dvoje, dok se treća odnosi na troje ili više djece.

Širok je spektar partnera iz kulturnog, gospodarskog, zdravstvenog, sportskog i drugih za obitelj bitnih područja te svatko zasebno određuje pogodnosti po kategorijama. Primjerice, popust za uslugu koju ste odabrali u prvoj kategoriji donosi pet posto popusta, u drugoj sedam, a u trećoj deset.

To bi značilo da ako ste roditelji jednog djeteta, a vaša željena usluga stoji tisuću kuna, popust će biti pedeset kuna. Roditeljima dvoje djece popust će iznositi sedamdeset kuna, a roditelji troje djece uštedjet će stotinu kuna.

Dječja kartica Mudrica projekt je Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kojemu poticajne obiteljske i populacijske mjere predstavljaju prioritet rada i djelovanja.

''Dječja kartica predstavlja simbol društvenog konsenzusa o demografskoj obnovi s ciljem promoviranja obitelji s više djece'', ističe državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić. Iz Središnjeg ureda vjeruju kako će se e-Dječja kartica kao pronatalitetna mjera implementirati u svakodnevicu onih kojima je najpotrebnije.

''Ovo je potpuno digitalizirana usluga u sustavu e-Građani zbog koje građani ne trebaju dolaziti na šaltere, već sve mogu obaviti online, a uslugu upotrebljavaju koristeći se mobilnim uređajima. Svjedočimo još jednom doprinosu digitalnoj transformaciji Hrvatske. Sustav e-Građani trenutačno broji više od milijun i sto pedeset tisuća jedinstvenih korisnika kojima je na raspolaganju 78 usluga'', izjavio je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić.

Popis partnera, kao i dodatne informacije o pogodnostima i popustima dostupni su na web-stranici Mudrice, a ako ste poslodavac i sami možete postati partner te sudjelovati u pružanju pogodnosti.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Središnji državni ured za demografiju i mlade po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju