Nakon uspješne premijere, pred zagrebačku publiku 31. siječnja dolazi adaptacija hvaljenog romana Josipe Pavičić Berardini o njenoj borbi s rakom dojke i svim posljedicama bolesti po nju samu, ali i njenu okolinu

Neke priče možda nisu ugodne, no upravo takve dopiru najdalje. Jedna od njih, iz pera poznate televizijske voditeljice i novinarke Josipe Pavičić Berardini, na jednom je mjestu okupila više cijenjenih umjetnica s jednim ciljem – suočavanja s opakom bolešću koja je dosad odnijela mnogo ženskih života te osvještavanja javnosti o načinima prevencije.

Kroz njihovu suradnju roman "6mm - ispovijest o boli i pobjedi" pretvoren je u multimedijalni kazališno-filmski projekt koji će sljedećeg tjedna zaživjeti i u Zagrebačkom kazalištu mladih – ZeKaeMu.

Ovom predstavom poisotvjećujemo se sa protagonisticom koja saznaje svoju dijagnozu, njen put od suočavanja s bolešću do borbe za izlječenje, reakcije njenih najbližih i cjelokupnu atmosferu nastalu viješću o bolesti.

Također smo željeli potaknuti svijest o važnosti samopregleda i pravovremenog otkrivanja karcinoma dojke, a na razini cijelog projekta i prikupiti sredstva za kupnju prvog aparata za intraoperativno zračenje u Hrvatskoj, poručila je Lidija Ivanda.

Pod kišobranom projekta okupile su se redom snažne žene, između ostalih, prvakinja drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Daria Lorenci Flatz, kazališna redateljica i profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti Ksenija Zec, filmska redateljica Judita Gamulin, dramaturginja Nikolina Bogdanović, modna dizajnerica Matija Vujica te kazališna i filmska producentica Lidija Ivanda.

Za produkciju su zaduženi Teatar Erato i Media Punkt u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih, 4sobe, Hoću knjigu i Europa Donna Hrvatska.

Poruka "Ako sam mogla ja - možeš i ti" promijenila je živote mnogih žena. Kako i na koji način otkrijte u četvrtak, 31. siječnja u 20 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih, Teslina 7.

Pogledajte i knjige idealne za škrte celzijevce i sramežljivo sunce.

Predstava je okupila snažne žene Predstava je okupila snažne žene (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju