Brigitte Macron svojim odjevnim stilom često prkosi državnom protokolu, a za to je zaslužan jedan muškarac "iz sjene" Mathieu Barthelat Colin. Okrivamo tko je mladi francuski modni znalac i stilist zbog kojeg Prva dama nosi i komercijalne brendove

Modni PR stručnjaci govore kako ga nikada nisu upoznali, a istu priču dijele i modni dizajneri čiju odjeću nosi francuska Prva dama Brigitte Macron. Jer stilist i modni znalac Mathieu Barthelat Colin, jednako kao i stilistica Michelle Obame, Meredith Koop jednostavno ne voli biti u središtu pozornosti.

Mathieu Barthelat Colin primijetio je Brigitte Macron prošle godine u kazalištu te joj je sam ponudio usluge

Novinari prestižnog New York Timesa pišu kako niti na internetu nije ostavio previše tragova, osim nekih davnih natruha komunikacije s brendovima poput Zadiga & Voltairea i Cerrutija, a njegovi profili na društvenim mrežama otkrivaju više o njegovom domu u Burgundiji, nego bilo kakvu vezu sa svijetom mode i ljepote.

"Otkrio" ga je francuski magazin Gala prije tek nekoliko mjeseci. U objavljenom videu 34-godišnji Mathieu pomagao je odjenuti kandidata francuske verzije reality showa Neženja.
A njegov televizijski angažman nastavio se u francuskoj verziji Voicea gdje se brino za izgled članova žirija, ali i kandidata.

OD TELEVIZIJE DO ELIZEJSKE PALAČE

Međutim, nisu ga reference dovele do Elizejske palače, već vlastita hrabrost. Mathieu Barthelat Colin primijetio je Brigitte Macron prošle godine u kazalištu, prije negoli je francuska Prva dama postala medijska miljenica. Kako je bio njen veliki obožavatelj, stilist joj je pristupio, predstavio se i ponudio svoje usluge. Nedugo zatim, uslijedio je poziv.

Brigitte Macron oduvijek je bila pobornica "manje je više" stila, no otkako je počela raditi s gospodinom Barthelat Colinom, njezina je odjeća suptilna, ali uvijek ostavlja snažan dojam. Pogledajte i neočekivan potez francuske Prve dame koji je zasjenio i Melaniju Trump.

Odana je francuskoj modnoj kući Louis Vuitton, a na revije dizajnera Nicolasa Ghesquierèa dolazila je i prije nego je postala Prva dama. Od ostalih francuskih klasika u ormaru 64-godišnje Brigitte Macron najviše je Balmaina i Diora.

DIZAJNERSKA, ALI I MANJE POZNATA IMENA

Brigitte Macron svojim odjevnim stilom često prkosi državnom protokolu, a za to je zaslužan njezin 'stilist iz sjene' Mathieu Barthelat Colin

Odnedavno se počela pojavljivati u komadima manje poznatih imena - Alexandrea Vauthiera (crvena i crna troga jaknica), zatim Stéfanie Renoma (isti komad samo u svijetloplavoj) te Pallasa (bež sako koji je nosila na sastanku članica G20 u Hamburgu).

Ono što posebno karakterizira Brigittin stil su mladenački odjevni komadi poput mini haljina u kojima supruga francuskog predsjednika izgleda dvostruko mlađe. Pogledajte i modnu lekciju Brigitte Macron ostalim prvim damama.

U ostalim dijelovima garderobe Mathieu kombinira najveće dizajnerska imena s komercijalnim brendovima. Sandro, George Rech, Paule Ka samo su neki od njih.

Jedan od grčkih dizajnera nakita čiji je prsten nosila prokomentirao je kako je lijepo zahvaljujući Prvoj dami biti u središtu pažnje, ali nije samo to:

Gospođa Macron predstavlja ženu 21. stoljeća, najviše zbog svog intelekta. To je nova generacija, to je Mathieu. On teži savršenstvu i najvažnija mu je stručnost.

A da je izgled jako bitan i njezinom suprugu Emmanuelu Macronu, govori i činjenica kako je u samo tri mjeseca provedenih u Elizejskoj palači na usluge šminkera potrošio 26 tisuća eura.

Iako je taj iznos manji od onoga koji je izdvojio njegov prethodnik, francuska javnost nije bila prezadovoljna.