Mnoga istraživanja pokazala su da su tijekom seksa muškarci ti koji postižu orgazam u 95 posto slučajeva, dok kod žena taj postotak iznosi od 50 do 70 posto.

Istovremeno, neke žene se žale kako je muškarcima bitan samo njihov užitak i ne brinu se hoće li i žena doživjeti vrhunac. No, istina je drugačija. Iako, naravno, postoje mušarci koje nije briga je li žena uživala u seksu, većini ih je itekako stalo.

Novinar Michael Castleman koji već više od 40 godina odgovara na pitanja o seksu, kaže da pitanje koje mu postavljaju mnogi muškarci glasi - kako da pomognem svojoj partnerici da doživi orgazam? Osim toga, zabrinutost muškaraca oko vlastitih problema kako što su preuranjena ejakulacija ili veličina spolnog organa, dijelom proizlazi iz vjerovanja da njihovi problemi utječu na užitak njihovih partnerica.

Istina je da ti i slični problemi imaju puno manje veze sa seksualnim zadovoljstvom žena nego to muškarci vjeruju.

Zaključak je, dakle, da mnogi muškarci brinu za svoje partnerice i njihov orgazam, a takvo mišljenje potvrdila je i nedavna studija.

Par u krevetu O da, uvijek pale: Pet rečenica koje žene žele čuti tijekom seksa

Par u krevetu Potvrdile žene: Muškarci s ovom karakteristikom bolji su u seksu od drugih

Istraživači sa sveučilišta Michigan nasumično su 810 muškaraca podijelili dvije erotske priče i dali im zadatak da ih pročitaju.

U jednoj od priča žena je doživjela orgazam, u drugoj nije. Nakon toga, istraživači su zamolili muškarce da ocijene vlastitu muškost i seksualnu samouvjerenost.

Oni koji su pročitali priču u kojoj je muškarac doveo ženu do orgazma, dali su si puno bolje ocjene, što je sugeriralo da cijene svoje pomaganje ženi na putu do vrhunca.

Na kraju, za obje strane bitno je da znaju da nitko nikome ne daje orgazam. Orgazmi su poput smijeha. Komičari nisu osobe koje nas tek tak uspiju nasmijati. Oni nam pomažu izraziti emociju koja je u nama.

Slika nije dostupna Dobar odabir? Borac za bolji svijet koji vodi mamu na crveni tepih najseksi je muškarac na svijetu

Što muškarci žele u krevetu? "Sram bi me bilo priznati prijateljima, ali ovo najviše želim od žene u seksu"

Isto vrijedi i za orgazam. Partneru ili partnerici možete olakšati proces, ali bez njihove želje i volje neće biti ničega. Zato se nemojte sramiti razgovarati o seksu i pitati vašeg partnera što mu odgovara, ali i izraziti svoje želje.

Također, jednako kao što je ženski orgazam ključan za muškarčevo seksualno samopouzdanje, to isto samopouzdanje i kod mnogih žena ovisi o muškom orgazmu.

Njemački istraživači ispitali su 240 žena o orgazmu, a njih više od pola ocijenilo je da je užitak partnera vrlo važan da i one budu zadovoljne.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju