Pametne, zabavne i vesele tigrice odličan su izbor kućnog ljubimca za sve ljubitelje ptica, ali i za one koji su spremni naučiti prihvatiti i prepoznati malo drugačiju vrstu životinjske privrženosti i ljubavi.

Karakterom sličnija mačkama nego psima, ova neodoljiva pernata stvorenja neće vas tek tako pustiti u svoj svijet. Osim što neizmjerno cijene svoju neovisnost, prilično su i plašljive pa se njihovo povjerenje zaslužuje polako i strpljivo. No jednom kada ga zaslužite, svoju će vam privrženost pokazivati na posebne načine, slatke, simpatične, ponekad suptilne, a ponekad potpuno neočekivane.

Iako je riječ o vrsti papigica koja ne voli pretjerano ljudski dodir, tu su drugi pokazatelji koji će vam dokazati da je vašoj maloj zaigranoj vrtirepki doista stalo do vas.

Drijemanje na ruci

Kada se tigrica mirno smjesti na vašu ruku ili rame i nakon nekog vremena se potpuno umiri i sklopi oči, lagano se nagne prema naprijed i počne drijemati, znat ćete da se u vašem društvu osjeća jako ugodno, sigurno i zaštićeno. Toliko zaštićeno, da bez problema može usred dana zaboraviti na sve potencijalne opasnosti i zadrijemati uz vas.

Mlada tigrica na ruci Mlada tigrica na ruci (Foto: Unsplash)

Neprestano brbljanje

Brbljanje i galama često uopće nisu znakovi uznemirenosti ili ljutnje vaše papigice, upravo suprotno – ako puno priča i cvrkuće u vašoj blizini, znači da je uz vas sretna i opuštena. Tigrica u vama vidi svojeg prijatelja, u nedostatku onih ptičjih, i pokušava s vama komunicirati i uključiti vas u interakciju s njom.

Uređivanje na vlasniku

Neočekivan način pokazivanja ljubavi i privrženosti svakako je čišćenje i uređivanje perja na vašem ramenu, u krilu ili pak na ruci. Za tu aktivnost potrebni su joj potpuni mir i koncentracija i uređivanjem perja bavi se kada je doista sve drugo oko nje u redu i nema nikakvih ometanja ni opasnosti.

Ako je vaša ruka mirna oaza za njezino usredotočeno uređivanje, znači da ste osvojili srce svoje papigice.

Uređivanje vlasnika

Ako se njezino dotjerivanje na vama činilo kao neobičan pokazatelj privrženosti, onda je činjenica da će tigrica koja je posebno vezana uz svojeg vlasnika uređivati i njega, sigurno još neočekivanija. Ove simpatične male papige rado pokazuju ljubav dotjerivanjem sebe i drugih pa se nemojte začuditi ako vam vaša papigica kljunom kopka po kosi, dodiruje njime prste ili nokte i tako želi da i vi budete jednako dotjerani kao i ona.

Mahanje repom i krilima

Da, i ove pernate ljepotice svoju privrženost i razdraganost mogu pokazati mahanjem repom, odnosno, njegovim laganim drhturenjem. Tako vam pokazuje da se u vašoj blizini osjeća ugodno. Osim toga, tigrice će kad se osjećaju dobro u nečijem društvu rado širiti svoja mala krila čak i dok stoje na mjestu.

Tigrica voli boraviti na vlasnikovom ramenu Tigrica voli boraviti na vlasnikovom ramenu (Foto: Shutterstock)

Znatiželjna mačka Najposebniji način na koji mačka pokazuje da vas voli

Slatki pas Bezuvjetna ljubav: 10 znakova kojima vam pas poručuje da vas voli

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju