Istočna strana Strossmayerova šetališta na Gornjem Gradu spremna je za još jedno uzbudljivo izdanje Adventa kod Matoša.

Galerija Advent kod Matoša - 2 Advent kod Matoša - 1 Advent kod Matoša - 3 +3 Advent kod Matoša

Ova drugačija božićna priča koju će obilježiti odlični koncerti, najukusniji zalogaji, najljepši fotopunktovi, romantična atmosfera, pa čak i dječji program, počinje u subotu 26. studenoga.

Zagreb će se ponovno moći pohvaliti najljepše uređenom i najšik adventskom lokacijom u Gradu.

Blagdansko ruho koje navlači popularno šetalište na kojem sjedi lik hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša oduševit će na svakom koraku i probuditi sva osjetila zahvaljujući bogatom programu koji jamči odličan provod za sve, pa čak i one najmanje.

Svakako se ističe neodoljiva scenografija blagdanske manifestacije koja će vratiti sve posjetitelje u dobra stara vremena i topli, obiteljski, ugođaj adventa s prve polovice 20. stoljeća. Najšik lokacija u gradu ponovno bi mogla ponijeti titulu najfotografiranije adventske lokacije.

Advent kod Matoša - 5 Advent kod Matoša (Foto: PR)

Advent kod Matoša poseban je i po svom dječjem programu svakog vikenda prijepodne, a počinje već ove subote s mađioničarem Japom i dječjim diskom.

Dan kasnije, u nedjelju, klinci će uživati u glazbeno-animacijskom programu Šarenog svijeta koji će im predstaviti slikovnicu Snježna priča jedne jele, jedne zime bijele te se kasnije razgibati u disku. Za mališane je pripremljen i Dječji doček Nove godine uz predstavu, Djeda Mraza i prigodnu animaciju i još pokoje iznenađenje.

Devet crvenih ugostiteljskih kućica – među kojima je i jedna s oznakom Michelin BiB Gourmand - ponudit će uobičajeni, a opet drugačiji koncept blagdanske street food ponude.

Advent kod Matoša - 2 Advent kod Matoša je naj-šik loacija u gradu koja će se puno fotografirati (Foto: PR)

Uz tradicionalna hrvatska zimska jela, tu je i vegetarijanska ponuda i brojni specijaliteti kao što su dimljeni marinirani sporo pečeni buncek s pjenicom od francuske salate, konfitirana patka umotana u mlince, štrudla od krvavica i kiselog kupusa s preljevom od kiselog vrhnja i vlasca. Ljubitelji slatkog uživat će u štrudli od jabuke, cimeta i meda s umakom od vanilije, fritulama s jabukama, čokoladom, cimetom, germknedlama punjenima šljivom i čokoladom s umacima i posipima, cannolima...

Baš kao i ugostiteljska, i glazbena će ponuda biti pravi miks urbanih žanrova, i to za svakoga ponešto - od jazza, swinga i funka do rocka i popa. Utorkom četvrtkom na rasporedu su izvedbe uživo (Gelato sisters, NoA, Tom & The Twisters, Anya Alu, La Papa, Toni Drama i drugi), dok se srijedom, petkom, subotom i nedjeljom čaga uz zagrebačke DJ-eve (Zozo, Kanca, Bondža, Neno i Štef).

Advent kod Matoša: Uskoro se Gornji grad pretvara u najromantičnije mjesto u gradu Advent kod Matoša - 4 Advent kod Matoša - 2 Advent kod Matoša - 3 +3 Advent kod Matoša - 1

Sve detaljne informacije o programu, koncertima i radnom vremenu dostupne su i na Facebook i Instagram stranici manifestacije.

Advent kod Matoša - 4 Advent kod Matoša (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju