Godina 2020. bila je potpuno drugačija od svih prethodnih, ali i dalje su nam je barem malo uljepšale sitnice poput omiljenog parfema. A koji su parfemi bili najpopularniji u godini iza nas, odlučile su čitateljice portala Fragrantica, parfemske online enciklopedije. Izabrani su najbolji ženski, muški i unisex parfem, a tko su pobjednici, pročitajte u nastavku.

NAJBOLJI ŽENSKI PARFEM U 2020. GODINI: Guerlain "Mon Guerlain Eau de Parfum Intense"

Drugu godinu zaredom najbolji ženski parfem prema izboru čitateljica Fragrantice. Guerlainov parfemski dragulj osvojio je žene svojim vrlo slatkim i puderastim, ali sofisticiranim mirisom. Parfem pripada grupi orijentalno-drvenih mirisa čije gornje note čine lavanda, mandarina i bergamot. U srednjim notama pršti bogatstvo ruže, jasmina, vanilije s Tahitija i vanilije s Madagaskara, dok u baznim notama svojim aromama osvajaju pačuli, benzoin, sladić, kumarin, australijska sandalovina i bijeli mošus.

NAJBOLJI MUŠKI PARFEM U 2020. GODINI: Guerlain "L'Homme Idéal Extrême"

Poput muškarca, samo bolji, tako se opisuje orijentalni drveni miris predstavljen 2020. godine. Ovaj parfem pruža osjećaj udobnosti dubokim i sočnim notama. Srce mirisa slatko je omotano začinjenim cimetom s voćnim mirisom šljive i heliotropa. Gornje note čine bergamot i topli bademi koji naglašavaju aromu ružičastog papra. Istaknuta voćna nota mirisa na vrlo neobičan, ali divan način transformira duhansko-kožnu bazu obogaćenu pačulijem i cedrom.

Slika nije dostupna Tri veličanstvena: Izabrani su najbolji ženski, muški i unisex parfem u 2019. godini

Slika nije dostupna 10 parfema za koje će vas uvijek pitati "Koji to parfem nosiš?"

NAJBOLJI UNISEX PARFEM U 2020. GODINI: Tom Ford "Black Orchid Parfum"

Dostojan nasljednik originala Black Orchid u crnoj bočici, Black Orchid Parfum u zlatnoj bočici predstavljen je 2020. godine. Parfem koji nije najlakši za nošenje, ali je sigurno jedan od najkompleksnijih i najintrigantnijih. Tamniji i slađi od originala, u ovom mirisu snažno se osjeti sočna nota tartufa. To je je orijentalni cvjetni miris za žene i muškarce koji se opisuje kao do sada najmoćnija verzija originala Black Orchid, prvijenca dizajnera Toma Forda iz 2006. godine. Uz pačuli kao baznu notu, gornje note čine tartuf i šljiva, dok u srednjim notama osvaja senzualna kombinacija ylang-ylanga, ruma i crne orhideje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju