Tražite li savršeno ime za djevojčicu ili dječaka, inspiraciju možda pronađete i kod naših susjeda Talijana. Izdvojili smo 10 najljepših dječjih imena koja smo trajno posudili od Talijana.

 

1. Ariana
Jedno od najpopularnijih imena talijanskog porijekla koje znači 'čedan ili svet'. Popularnost mu je porasla i zbog mlade pop-zvijezde Arianne Grande.

2. Eliana
Prelijepo ime talijanskog i portugalskog porijekla. Ima i skraćene verzije poput Eli i Ana.

Tražite li savršeno ime za djevojčicu ili dječaka, inspiraciju možda pronađete i kod naših susjeda Talijana

3. Bianka
Klasično talijansko ime koje znači čistoća ili bjelina. Ovo nježno ime bilo je popularno u 70-im godinama, a danas se dosta rjeđe daje djeci. Doznajte i 5 francuskih imena za djevojčice i dječake koja želimo ukrasti.

4. Lia
Kratko talijansko ime koje vjerojatno potječe od imena Rosalia ili hebrejskog imena Lea. Lia znači nositeljica dobrih vijesti, zbog čega divno pristaje novorođenim djevojčicama. Pročitajte i top 10 unisex imena za djecu u Hrvatskoj.

5. Alesandra
Ovo moćno žensko ime znači 'braniteljica ljudi', a ime prikladno za pravu ratnicu roditelji vole davati svojim djevojčicama. Slavna brazilska manekenka Alessandra Ambrosio dijelom je zaslužna za popularnost ovog imena.

6. Tereza (Terezija)
Tereza je bilo vrlo popularno ime 1960-ih godina, a danas je manje popularno. No zato roditelji biraju kraće inačice ovog damskog i ozbiljnog imena, poput imena Tesa koje zvuči mekše i nježnije.

7. Leonardo
Jedno od najpopularnijih talijanskih imena za dječake. Svi znamo za Leonarda da Vincija i Leonarda DiCaprija, ali možda ne znate da Leonardo znači 'hrabri lav'. Otkrijte i švedska imena za djevojčice i dječake koja želimo prisvojiti.

8. Romeo
Otkako je William Shakespeare objavio svoje slavno djelo "Romeo i Julija" 1597. godine, Romeo je postalo internacionalno ime. Neko vrijeme nije bilo toliko popularno, ali nakon što su Victoria i David Beckham svog sina rođenog 2002. nazvali Romeo, popularnost mu je opet porasla.

9. Mateo
Ime koje znači 'božji dar'. Ostali oblici ovog imena su Mate, Matej, Mato, Matko, Matija. Pročitajte i 10 čarobnih imena za djevojčice i dječake inspiriranih mitologijom.

10. Luciano (Lucijan)

Moćno talijansko ime koje znači 'svjetlost'. Najviše Lucijana u Hrvatskoj živi u Rijeci, Zagrebu i Poreču. S obzirom na broj stanovnika, Lucijano je najčešće ime među stanovnicima Cerovlja, gdje se svaki šestoti stanovnik tako zove.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju