O ljubavi su pjevali brojni glazbenici, bez obzira kojem žanru pripadao njihov opus i tako uveseljavali ljude diljem svijeta. Ljubavne pjesme slušali smo u sreći i u tuzi, a neke od njih su postali bezvremenski hitovi kojima se vraćaju sve generacije.

Na pitanje koja vam je najljepša ljubavna pjesma doista nije lako dati odgovor, kao niti složiti listu najljepših ljubavnih pjesama – jer je to individualna stvar, osjećaj i uspomena koja nas veže za neke specifične trenutke u životu.

Od kultnog hrvatskog pjevača Ive Robića, preko rock bendova koji su stasali još za vrijeme bivše države, pa sve do mladih nada – kao što su Eni Jurišić i Matija Cvek, na domaćoj glazbenoj sceni nastali su hitovi koji pričaju najljepše ljubavne priče, a povodom Valentinova, sastavili smo popis 15 hitova čiji stihovi potiču one najiskrenije emocije.

U nastavku provjerite koje su se pjesme našle na našem popisu, a u anketi nam recite koja je vama pjesma najdraža.

Vjeruj u ljubav, Oliver

Dogodila se ljubav, Lea Dekleva i TBF

Ljubav se zove imenom tvojim, Dino Dvornik

Tebe ne bih mijenjao, Toni Centinski

Dođi, Parni valjak

Trebaš li me, Eni Jurišić i Matija Cvek

Dajem ti rič, Dalmatino

Samo jednom se ljubi, Ivo Robić

Sjaj u tami, Massimo

Ako tražiš nekoga, Prljavo kazalište

Ti znaš, Crvena jabuka

Čarobno jutro, Nina Badrić

Zauvijek tvoj, Jacques Houdek

Budi moja voda, Urban
 

Ako me ostaviš, Mišo Kovač

Ovih 15 pjesama baš nikad neće izaći iz mode jer, prije svega, slave ljubav. Baš su zato drage svima, čak i onima koji preferiraju drugačiju glazbu. 

Koja ljubavna pjesma s popisa je Vama najdraža?

glasova:

U anketi nam recite koja pjesma je vaš favorit. 

Mladenci plešu prvi ples 15 najpopularnijih pjesama koje hrvatski mladenci biraju za prvi ples Freddie Mercury Ovih 10 pjesama dokazano nas najviše čini sretnima Miley Cyrus Ovo je 20 najslušanijih pjesama na svijetu u prošloj godini Oliver Dragojević "Ča je život vengo fantažija": 10 prekrasnih stihova iz pjesama Olivera Dragojevića Par u krevetu 15 pjesama uz koje je još ljepše voditi ljubav Matija Cvek Potukla stare hitove: Pjesma Matije Cveka koju Hrvati biraju za prvi ples

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju