Iako je tvrdoglavost ljudska osobina, i neke pasmine pasa iskazuju ponašanje koje bi se moglo opisati tvrdoglavim. I to itekako tvrdoglavim! Na jednom mjestu skupili smo 10 nestašnih pasmina čiji pripadnici uvijek žele da je po njihovom, zbog čega trebaju vlasnika čvrste volje koji će ih znati dobro odgojiti.

Galerija Štene jazavčara Bigl Engleski buldog +7 Jazavčar

1. Bigl

Simpatično neovisan, bigl će naći zabavu bilo gdje ako ga ostavite samog. Nevolje mogu nastati ako je vlasnik previše ravnodušan i ne posvećuje dovoljno pažnje dresuri svojeg psa te ako ne zna kakvo se veliko karakterno biće krije u malom tijelu bigla.

Bigl Bigl (Foto: Shutterstock)

Ove pasmine žele da je uvijek po njihovom zbog čega trebaju vlasnika čvrste volje koji će ih znati dobro odgojiti

2. Engleski buldog

Riječ je o izuzetno inteligentnoj pasmini čiji pripadnici mogu biti prilično tvrdoglavi ako vlasnik nije dovoljno odlučan. Engleski buldog mora poštivati svojeg vlasnika jer ako to ne postoji, potpuno će se oglušiti na svaku njegovu naredbu.

Engleski buldog Engleski buldog (Foto: Shutterstock)

3. Jazavčar

Veliki pas u malom pakiranju – tako je najbolje opisati temperamentnog i vrlo tvrdoglavog jazavčara. Prilično su neovisni i svojevoljni, pa se neće bojati uhvatiti ukoštac i s pet puta većim psom, baš zbog toga što misle da to mogu.

Jazavčar Jazavčar (Foto: Shutterstock)

4. Jack Russell terijer

Nestašni i vragolasti Jack Russell terijer bez problema će inicirati sukob snage volje sa svojim vlasnikom ako primijeti da je on neodlučan. Ovi su psići žilavi, pametni i energični.

Jack Russell terijer Jack Russell terijer (Foto: Shutterstock)

5. Rotvajler

Ovaj snažni pas može biti divan obiteljski ljubimac, ali samo uz iskusnog vlasnika te ako ga se dobro dresira bez popuštanja i uz čvrstu dosljednost. Ako disciplina izostane, rotvajler se može početi ponašati kao vođa čopora i tada čak pokazivati agresivnost.

Rotvajler Rotvajler (Foto: Shutterstock)

6. Argentinska doga

Još jedna pasmina koja nije za popustljive i nedosljedne. Argentinska doga neovisna je pasmina koja traži čvrstu ruku te puno kretanja kako bi potrošila silnu energiju i kako ne bi sama pronašla načine za zabavu, što može rezultirati štetom.

Argentinska doga Argentinska doga (Foto: Shutterstock)

7. Šar-pej

Neovisnost je glavna značajka i ove drevne pasmine. Šar-pej može biti odani obiteljski pas, ali vlasnik će morati zaslužiti privrženost ovog slatkiša.

Šar-pej Šar-pej (Foto: Shutterstock)

8. Afganistanski hrt

Navodno jedna od najstarijih pasmina, afganistanski hrt poznat je po svojoj ne baš najdruštvenijoj naravi. Ovaj veličanstveni pas treba vlasnika koji će razumjeti njegovu pomalo arogantnu narav i potrebu za dominacijom.

Afganistanski hrt Afganistanski hrt (Foto: Shutterstock)

9. Škotski terijer

Ovom malom čupavcu prvenstveno je stalo do njegova vlasnika, a za ljude izvan njegova najužeg kruga nije ga previše briga. Ta jedna osoba za koju se veže treba znati kako održavati vodstvo u odnosu s ovom neovisnom pasminom.

Škotski terijer Škotski terijer (Foto: Shutterstock)

10. Vajmarski ptičar

Izuzetno inteligentan, vajmarski ptičar treba vlasnika koji će se znati nositi s njegovom oštroumnošću te potrebom za redovitim čvrstim i zabavnim treningom. Ako to izostane, vajmarski ptičar pokazat će koliko nezavisan i slobodan može biti.

Vajmarski ptičar Vajmarski ptičar (Foto: Shutterstock)

Deset malih pasmina koje nisu na glasu kao nervozni peseki Francuski buldog Mops Engleski toy španijel +6 Maltezer

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju