U mraku kinodvorane ili pred ekranom svoga televizora žena će možda uzdahnuti za mišićavim tijelom Chrisa Hemsworta, maštati o morsko plavim očima Bradleyja Coopera ili otirati znoj s čela na pomisao Jamieja Dornana u dobro krojenom sivom odijelu.

No u stvarnom životu od svojeg će muškarca zahtijevati neke posve druge stvari.

Briga me za isklesane trbušne mišiće, skupu odjeću i brze automobile, kaže nam 40-godišnja Anita iz Zagreba, kad dođem kući nakon napornog dana na poslu, želim da me moj muškarac sluša.

S tim se slaže i 32-godine stara Tamara: Šef mi digne tlak, naredi mi da moram ostati duže na poslu kako bih popravila grešku kolege koji ne zna svoj posao, ali dobiva veću plaću od mene, i cijelo vrijeme suzdržavam se da ne počnem bijesno vikati. Jedva čekam da dođem kući i požalim se svojem dragom.

No on me nakon treće rečenice počne prekidati, daje mi savjete kako da razgovaram sa šefom, otvara mi YouTube videe kako da se izborim za veću plaću…Grrr, ne želim da rješava moje probleme, želim da me sasluša.

Jedna britanska studija pokazala je da muškarci mogu satima pričati o nogometu, svjetskoj politici, omiljenom pivu ili dobrom filmu sa svojim muškim prijateljima. No kada trebaju popričati o vezi sa svojom partnericom ne mogu održati koncentraciju duže od šest minuta.

Draga ja sam muškarac, mi rješavamo probleme, a ne slušamo. Ako želiš da te netko pasivno sluša, nazovi svoje prijateljice, odgovorio mi je moj suprug nakon što sam ga otvoreno pitala u čemu je njegov problem, i zašto me ne sluša, priznala nam je 37-godišnja Ivana.

Ostala sam bez teksta. Doslovce nisam znala što bih mu na to rekla, dodala je.

Jedna britanska studija pokazala je da muškarci mogu satima pričati o nogometu, svjetskoj politici, omiljenom pivu ili dobrom filmu sa svojim muškim prijateljima. No kada trebaju popričati o vezi sa svojom partnericom ne mogu održati koncentraciju duže od šest minuta.

To su poražavajuće brojke, ali me uopće ne čude, ističe 43-godišnja Jelena. Svome bivšem dečku rekla sam zašto me ne želiš saslušati kada imam neki problem? Kad bi mi to htio napraviti, bila bih najzadovoljnija žena na svijetu. On me gledao zbunjeno kao da pričam na nekom stranom jeziku koji on ne razumije. Moram li uopće spominjati zašto mi je bivši?

Postoje mnoga stručna objašnjenja zašto neki muškarci ne žele slušati svoje partnerice. Neki uistinu vjeruju da im se žene obraćaju samo kako bi riješili njihove probleme. 

Većina muškaraca se osjeća neugodno u ulozi slušatelja, jer su odgajani u uvjerenju da muškarci moraju biti snažni i ne pokazivati suosjećanje.

Drugi vjeruju da će pomno slušanje jadikovki svojih djevojki i supruga ih samo potaknuti da se još više žale, pa žele takvo ponašanje srezati u korijenu.

Većina se pak osjeća neugodno u ulozi slušatelja, jer su odgajani u uvjerenju da muškarci moraju biti snažni i ne pokazivati suosjećanje.

Možda bi takvi muškarci trebali poslušati 29 godina staru Martinu, koja vjeruje da je slušanje ključ koji otvara sva vrata.

Ništa mi nije seksepilnije nego muškarac koji zna slušati, priznaje ova Zagrepčanka. Upoznala sam nekoliko muškaraca koji su svjesni te činjenice, i imaju vrlo zadovoljavajuće seksualne živote, dodaje sa smješkom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju