Raya Michelle, mama jednog deteta, bila je prisiljena braniti se od napada na Internetu nakon što je rekla da sebe uvijek stavlja na prvo mjesto, ispred svog djeteta i partnera, kao i da djeca roditeljima nikad ne bi trebala biti prioritet ispred njih samih.

Negativne reakcije potaknule su je zatim da napadačima poruči kako je spremna boriti se za svoj stav jer zna da je u pravu, a roditeljima koji misle drugačije poručila je da preispitaju svoj život.

Raya je svoj stav objavila na TikToku - tamo je pokazala redoslijed kojim se brine za osobe u svom životu. Objasnila je da će se uvijek prvo pobrinuti za sebe, zatim za partnera, a onda za njihovu kćer. Objasnila je i zašto je to tako.

Ako moje potrebe nisu zadovoljene i ako se ne osjećam zbrinuto, nikom ispod mene na ovom popisu neće biti zabavno. Isto vrijedi i za mog partnera, ako njegove potrebe nisu zadovoljene i ne osjeća se zbrinuto, nitko oko njega neće se dobro provesti. Nitko od nas neće moći zadovoljiti ni potrebe naše kćeri ako naše potrebe nisu zadovoljene, objasnila je.

Dodala je i kako smatra da se radi o stavu koji nije teško razumjeti te da ljudi koji samo ponavljuju da je dijete to koje daje smisao njihovom životu moraju ponovno procijeniti svoj život.

Iako je bilo onih koji su se složili s ovim mišljenjem, mnogi se s njezinim stavovima nisu složili, a svoja razmišljanja su podijelili u komentarima.

Žao mi je ako kao roditelj ne shvaćaš da si dovela na svijet nekoga za čije se potrebe i želje trebaš brinuti, jedan je od komentara.

Odrasla si osoba, nije bitno kako se ti osjećaš jer tvoja djeca trebaju biti na prvom mjestu. Uvijek!, još je jedan bijesni komentar.

Slika nije dostupna Test: Jesam li dobra majka?

Mnogi su joj poručili da nije njezin suprug taj prema kojem se treba ponašati kao da mu je mama. U sljedećem se video osvrnula na te prozivke rekavši da to što pazi na njegove potrebe ne znači da ga hrani, ljubi kad on to poželi i odijeva haljine za njega.

Mislila sam na stvari poput naše selidbe na drugi kraj zemlje kako bi on napredovao u karijeri i kako bismo se na kraju krajeva mogli bolje brinuti za svoju kćer jer ćemo imati više novaca, objasnila je.

Slika nije dostupna Dogode se svima: Tri česte pogreške u odgoju zbog kojih roditelji osjećaju krivnju

Kako smo već spomenuli, pored onih koji su je kritizirali, bilo je i onih koju su se složili s njim mišljenjem uz poruku da je bitno da je mama sretna i zdrava.

Svi krivo shvaćaju ono što pokušava reći. Ja je shvaćam i u pravu je. Ako je mama sretna i zdrava, želi se brinuti o svojoj djeci, jedan je komentar.

Slažem se s ovim. Ako moje osnovne potrebe nisu zadovoljene, nisam dovoljno psihički zdrava da se brinem za svoju djecu. Nitko se neće brinuti o meni osim mene same, još je jedan komentar podrške.

Slika nije dostupna Pitanje koje muči mnoge roditelje: Treba li biti prijatelj svome djetetu?

U svakom slučaju - pitanje je ovo o kojem se često raspravlja. Dok jedni smatraju da dijete uvijek treba biti na prvom mjestu, drugi su mišljenja da se nesretan roditelj ne može dobro brinuti za dijete. Osim toga, mnogi smatraju da je partner taj kojeg trebamo stavljati ispred djece jer ona će jednog dana odrasti i otići...

Mišljenja su podijeljena, a vi nam u našoj anketi recite koji je vaš stav o ovoj temi.

Slažete li se s mišljenjem ove mame?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju