Ženska stražnjica oduvijek je izazivala zanimanje znanstvenika. O ovom se dijelu tijela može doznati štošta, a mi vam donosimo nekoliko zanimljivosti koje bi vas mogle jako iznenaditi

Galerija

1. Znanstveno je dokazano da masno tkivo na području stražnjice, za razliku od onog na trbuhu, pozitivno utječe na zdravlje te smanjuje rizik od dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti.

2. Gluteus maksimus je najveći i jedan od najmoćnijih mišića cijelog tijela.

Gluteus maksimus je najveći i jedan od najmoćnijih mišića cijelog tijela.

3. Istraživanje provedeno na uzorku žena različite životne dobi pokazalo je da one, kada je u pitanju fizički izgled, od partnera najviše vole dobiti kompliment na račun stražnjice.

4. Prvi modeli ženskih traperica napravljeni za široku proizvodnju dizajnirani su i sašiveni posebno kako bi maksimalno istaknuli stražnjicu.

5. Sada već davnih dana Jennifer Lopez je sigurala svoju stražnjicu, a procjenjuje se da je u pitanju iznos od vrtoglavih 27 milijuna dolara.

6. Žene po prirodi imaju veću i izraženiju stražnjicu od muškaraca, a sve zahvaljujući ženskom hormonu estrogenu koji je odgovoran za taloženje masnog tkiva na tom dijelu tijela.

7. Mikel Ruffinelli u ovom trenutku je službena vlasnica jedne od navećih stražnjica na svijetu. Obujam njezinih bokova iznosi 252 centimetra.