Ženska stražnjica oduvijek je izazivala zanimanje znanstvenika. O ovom se dijelu tijela može doznati štošta, a mi vam donosimo nekoliko zanimljivosti koje bi vas mogle jako iznenaditi

Galerija +0 trčanje po stepenicama 1. Znanstveno je dokazano da masno tkivo na području stražnjice, za razliku od onog na trbuhu, pozitivno utječe na zdravlje te smanjuje rizik od dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti.

2. Gluteus maksimus je najveći i jedan od najmoćnijih mišića cijelog tijela.

Gluteus maksimus je najveći i jedan od najmoćnijih mišića cijelog tijela.

3. Istraživanje provedeno na uzorku žena različite životne dobi pokazalo je da one, kada je u pitanju fizički izgled, od partnera najviše vole dobiti kompliment na račun stražnjice.

4. Prvi modeli ženskih traperica napravljeni za široku proizvodnju dizajnirani su i sašiveni posebno kako bi maksimalno istaknuli stražnjicu.

5. Sada već davnih dana Jennifer Lopez je sigurala svoju stražnjicu, a procjenjuje se da je u pitanju iznos od vrtoglavih 27 milijuna dolara.

6. Žene po prirodi imaju veću i izraženiju stražnjicu od muškaraca, a sve zahvaljujući ženskom hormonu estrogenu koji je odgovoran za taloženje masnog tkiva na tom dijelu tijela.

7. Mikel Ruffinelli u ovom trenutku je službena vlasnica jedne od navećih stražnjica na svijetu. Obujam njezinih bokova iznosi 252 centimetra.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju