Nizozemski predstavnik Joost Klein iza vedre i poletne pjesme "Europapa" koju je otpjevao u drugom polufinalu Eurosonga krije tešku i dirljivu životnu priču.

U dobi od samo jedanaest godina pokrenuo je svoj YouTube kanal naziva EenhoornJoost (hrv. Jednorog Joost), a na ostvarivanje snova uvijek su ga poticali roditelji te brat i sestra.

Samo godinu kasnije otac mu je preminuo od raka, a zatim ubrzo i majka od srčanog zastoja, odgojili su ga stariji brat i sestra.

Sa samo dvadeset jednom godinom, 2018. osnovao je svoju izdavačku kuću imena Albino i tako počeo ostvarivati sve ono za što je znao da bi njegove roditelje učinilo ponosnima.

Napisao je i malu zbirku pjesama također pod naslovom Albino jer mu je život obilježio i albinizam, a inspiracija mu je i tu bio pokojni otac koji je i sam napisao knjigu.

Joost Klein na pozornici Eurosonga 2024. Joost Klein na pozornici Eurosonga 2024. (Foto: Afp)

Vrhunac ljubavi prema pokojnim roditeljima pokazao je na samom kraju nastupa riječima: Na kraju dana, svi smo samo ljudska bića. Otac mi je jednom rekao da svijet nema granica. Fališ mi svakoga dana, to je ono što si šapćem. Vidiš, tata, poslušao sam te.

Na LED ekranima je za to vrijeme bila ispisana poruka Od mene, mojim roditeljima.

Talentirani Švicarac ruši sve granice i svim srcem slavi različitosti Nemo Švicarski predstavnik u drugoj polufinalnoj večeri Nemove čarape podsjećaju na čipkane tabletiće +5 Švicarski predstavnik u drugoj polufinalnoj večeri

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju