U okolnostima pandemije koja onemogućava održavanje kulturnih događanja, manifestacija Noć knjige 2020., kojom se 23. travnja obilježava Međunarodni dan knjige i autorskih prava te Dan hrvatske knjige, ove će se godine održati u virtualnom izdanju.

U jeku vijesti vezanih za širenje koronavirusa, nismo odustali od ideje da održimo Noć knjige – u skladu s trenutačnim okolnostima i u okvirima odgovornog i mogućeg, priopćili su organizatori.

Tako će ovogodišnju Noć knjige obilježiti online programi, kao i virtualno otvaranje Noći knjige na kojem će biti prezentirani rezultati novog godišnjeg istraživanja kupovnih i čitalačkih navika građana Hrvatske.

Noć knjige 2020., kojom se 23. travnja obilježava Međunarodni dan knjige i autorskih prava te Dan hrvatske knjige, ove će se godine održati u virtualnom izdanju

Prijave programa su u tijeku, a organizatori pozivaju knjižare, antikvarijate, knjižnice, škole, različite ustanove i sve prijatelje knjige da iskoriste online kanale, društvene mreže, videoservise i audioservise, prijenose uživo i ostale mogućnosti kojima raspolažu kako bi se i ove godine jedinstvenom akcijom pogled javnosti usmjerio na knjigu.

Medije pozivaju da dio svojeg medijskog sadržaja uoči 23. travnja posvete knjizi, čaroliji njezina stvaranja i čitanja.

Slika nije dostupna "Kao junak lijep i mlad": Šenoina oda gradu koji je i veliki pisac spašavao iz ruševina

Bilo da je riječ o razgovorima s književnicima, nepoznatim i manje znanim crticama iz književnosti, predstavljanjima knjiga i autora, glazbenim izvedbama inspiriranim knjigama, razgovorima s građanima svih generacija o budućnosti knjige, najdražim im knjigama ili citatima iz knjiga, top-listama knjiga – svako spominjanje knjige je dobrodošlo, napominju.

Slika nije dostupna Uvijek postoji način: Australska knjižara biciklom dostavlja knjige kupcima

Prijave programa bit će otvorene do 23. travnja putem online prijavnice dostupne na mrežnim stranicama Noći knjige. Sve informacije o zanimljivostima devete, virtualne Noći knjige bit će objavljivane na internetskoj i Facebook stranici Noći knjige.

Slika nije dostupna Bez plaćanja ulaznica: Virtualno prošećite najpoznatijim svjetskim muzejima

Noć knjige 2020. organiziraju Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portal za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena i Hrvatska udruga školskih knjižničara. (Hina)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju