Već i ptice na grani znaju da je bijela boja najbolji odabir za vrele ljetne dane, ali znači li to da bismo zato trebali u potpunosti izbjegavati crnu?

Galerija

Naravno da ne. Dokazano je da se crna odjeća brže i lakše zagrijava na suncu, ali istraživanja su također pokazala da bijela odjeća ima sposobnost reflektiranja topline tijela. Točnije, ne propušta svaki bijeli odjevni komad toplinu koju stvara vaše tijelo nego je jednostavno - vrati natrag.

Crna boja u ljetnim street style kombinacijama - 20
Crna boja u ljetnoj street style kombinaciji (Foto: Getty Images/AFP)

Naposljetku, na suncu treba boraviti umjereno i svako predugo izlaganje sunčevim zrakama je šteto pa se odmah pretpostavlja da ćete ga izbjegavati bez obzira na to kakvu odjeću nosite. U tom slučaju uistinu je svejedno nosite li npr. bijelu ili crnu haljinu jer u hladu, daleko od direktnog sunca, razlike ionako nema.

Za modne kuće pravilo nenošenja crne tijekom ljeta ne vrijedi jer one redovito u svojim ljetnim kolekcijama lansiraju upravo crne komade.

Jedno je sigurno, nema tih vrućina koje najveće obožavateljice crne boje mogu uvjeriti da je bijela ipak bolji odabir za njih. Mnoge dame jednostavno se osjećaju bolje i moćnije u crnim komadima.

Crna boja u ljetnim street style kombinacijama - 9
Crna boja u ljetnoj street style kombinaciji (Foto: Getty Images/AFP)

Strane ljubiteljice mode itekako eksperimentiraju s crnom bojom u ljetnim street style kombinacijama. Neke crnu doziraju i spajaju s komadima u drugoj boji, a ima i onih koje nose crne komade od glave do pete. Kako to izgleda provjerite u našoj galeriji.

Crna boja u ljetnim street style kombinacijama - 1
Crna boja u ljetnoj street style kombinaciji (Foto: Getty Images/AFP)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju