Već i ptice na grani znaju da je bijela boja najbolji odabir za vrele ljetne dane, ali znači li to da bismo zato trebali u potpunosti izbjegavati crnu?

Naravno da ne. Dokazano je da se crna odjeća brže i lakše zagrijava na suncu, ali istraživanja su također pokazala da bijela odjeća ima sposobnost reflektiranja topline tijela. Točnije, ne propušta svaki bijeli odjevni komad toplinu koju stvara vaše tijelo nego je jednostavno - vrati natrag.

Naposljetku, na suncu treba boraviti umjereno i svako predugo izlaganje sunčevim zrakama je šteto pa se odmah pretpostavlja da ćete ga izbjegavati bez obzira na to kakvu odjeću nosite. U tom slučaju uistinu je svejedno nosite li npr. bijelu ili crnu haljinu jer u hladu, daleko od direktnog sunca, razlike ionako nema.

Anna Wintour Ali… baš je super! Severina u kombinaciji koju Anna Wintour ne odobrava

Slika nije dostupna Fućkaš (proljetno) šarenilo: 12 crnih komada koje se uvijek isplati imati u ormaru

Za modne kuće pravilo nenošenja crne tijekom ljeta ne vrijedi jer one redovito u svojim ljetnim kolekcijama lansiraju upravo crne komade.

Jedno je sigurno, nema tih vrućina koje najveće obožavateljice crne boje mogu uvjeriti da je bijela ipak bolji odabir za njih. Mnoge dame jednostavno se osjećaju bolje i moćnije u crnim komadima.

Strane ljubiteljice mode itekako eksperimentiraju s crnom bojom u ljetnim street style kombinacijama. Neke crnu doziraju i spajaju s komadima u drugoj boji, a ima i onih koje nose crne komade od glave do pete. Kako to izgleda provjerite u našoj galeriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju