Siva boja kose ili grafitna, metalna, boja leda, kako se još nazivaju nijanse ove vrlo trendi, seksi i zanimljive boje, najgooglanija je boja kose već neko vrijeme. Mnoge zanima promjena frizure u ovu hrabru boju, ali da bi ona izgledalo lijepo trebaju biti zadovoljeni neki preduvjeti.

Siva pripada hladnim tonovima, a hladni tonovi bolje odgovaraju hladnom podtonu vaše kože. Napravite mali test: pogledajte vene na zapešću, ako su plave, imate hladni podton, a ako su zelene, imate topli podton, ističe Nikolina Perković, vlasnica frizerskog studija Nikas.

Željena siva boja prije će se primiti na svijetloj kosi, što svakako treba imati na umu ako se odlučite obojati. Također pri odluci uzmite u obzir iduće tri činjenice o trendi sivoj boji kose koja se najviše pretražuje na Googleu i koja vlada Instagramom.

1. Za proces koji će trajati duže za tamnokose, a kraće za plavuše, pronađite kvalitetnog frizera koji radi s kvalitetnim proizvodima.

Preduvjet za super sivu boju je kosa koja je izbijeljena gotovo do platinasto plave. To mogu biti pramenovi ili potpuno izbijeljena kosa. Ako vam kosa ostane 'žuta' teško ćete dobiti lijepi sivi ton jer će topli žuti ton stalno izbijati, napominje Nikolina.

2. Tamnosivi preljev će trajati najduže jer mu treba puno vremena da posvijetli, a ledeno sivi će se prije isprati. Zato je preporuka kosu njegovati silver šamponom ili silver regeneratorom.

Što ih duže držite na kosi to će učinak biti hladniji (pet do osam minuta), dodaje Nikolina.

Slika nije dostupna "Krema od vanilije": Predivna nijansa kojoj plavuše neće moći odoljeti

Slika nije dostupna Ljeto u kosi: Pramenovi koje ćete poželjeti kopirati prije odlaska na odmor

3. Siva kosa može izgledati vrlo lijepo i privlačno na fotografijama na Instagramu, ali ta slika ponekad ne odgovara stvarnosti.

Vaš frizer najbolje će vam objasniti sve korake, prednosti i mane i nakon toga zajedno se odlučite za najbolju varijantu koja pristaje baš vama i vašoj osobnosti, a nerealne fotografije ostavite sa strane, savjetuje Nikolina Perković, vlasnica frizerskog studija Nikas.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju