Devedesete godine prošlog stoljeća obilovale su sitcomima čije se naslovne teme i danas pjevuše, a reprize rado gledaju. Kada se govori o sitcomima iz 90-ih nemoguće je, naravno, preskočiti "Prijatelje", seriju koja je ostavila trag na modi, frizurama, jeziku... Međutim, "Prijatelji" su samo mali dio te povijesti.

Galerija

Tu su i primjerice serije poput "Dadilje" koje su nadmašile svačija očekivanja. Sigurno niste zaboravili Fran Fine, njezin glas i frizuru.

Popis sitcoma iz 90-ih uistinu je pozamašan, ali mi smo u nastavku izdvojili njih deset. Vjerujemo da ste i sami barem uz neki od njih umirali od smijeha. Zato se pripremite, vrijeme je za nostalgiju.

1. Prijatelji

Serija se počela prikazivati 1994. godine, a pitanje je postoji li uopće osoba koja nije pogledala barem jednu epizodu serije koja prati živote šestero prijatelja u New Yorku.

Serija Prijatelji i danas ima cijelu vojsku obožavatelja
Serija Prijatelji i danas ima cijelu vojsku obožavatelja (Foto: Profimedia)

2. Princ s Bel Aira

Ako ničeg drugog, sigurno se sjećate naslovne pjesme serije čija se radnja odvijala na Bel Airu, a u kojoj glavnu ulogu igra Will Smith. Serija se prikazivala od 1990. do 1996. godine.

Princ s Bel Aira
Princ s Bel Aira (Foto: Profimedia)

Ankete

(8583) Uz koju od ovih serija ste se i sami smijali?

rezultati povratak glasova1251
rezultati

3. Lud za tobom

Serija se počela prikazivati 1992. godine i snimala se idućih sedam godina. Paul Reiser i Helen Hunt bili su mladi bračni par iz New Yorka, a serija je pratila njihove svakodnevne probleme.

Paul Reiser i Helen Hunt
Paul Reiser i Helen Hunt (Foto: Profimedia)

4. Puna kuća

Počela se prikazivati u 80-ima, ali s obzirom na to da je obilježila i velik dio 90-ih, stavili smo je na ovaj popis. Priča prati život udovca Dannyja Tannera kojem oko brige za tri kćeri pomažu šogor Jesse Katsopolis i najbolji prijatelj Joey Gladstone.

John Stamos
John Stamos (Foto: Profimedia)

5. Seinfeld

Počela je 1989. godine, a prikazivala se do svibnja 1998. godine i s pravom ima svoje mjesto na popisu kultnih sitcoma koji su obilježili devedesete. Ova "serija ni o čemu" jedna je od najuspješnijih i najgledanijih serija svih vremena, a i danas ima cijelu vojsku obožavatelja.

Ekipa serije Seinfeld
Ekipa serije Seinfeld (Foto: Afp)

6. Svi vole Raymonda

Popularni sitcom prikazivao se od 1996. do 2005. godine. Prati život Raymonda Baronea, njegove supruge i troje djece, preko puta kojih žive njegovi roditelji i (povremeno) brat.

Ekipa serije Svi vole Raymonda
Ekipa serije Svi vole Raymonda (Foto: Profimedia)

7. Dadilja

Od 1993. do 1999. godine prikazivala se serija o dadilji Fran Fine koja je bila zadužena za brigu o djeci producenta Maxwella Sheffielda. Dadilja je bila prepoznatljiva po iritantnom smijehu i bujnoj frizuri.

Serija o dadilji Fran Fine snimala se šest godina
Serija o dadilji Fran Fine snimala se šest godina (Foto: Profimedia)

8. Will i Grace

Serija je s prikazivanjem počela 1998. godine. Do 2006. godine i prestanka prikazivanja snimljeno je osam sezona. Prijatelji Will i Grace na male ekrane vratili su se ponovno 2017. godine, a posljednja epizoda prikazana je u travnju prošle godine.

Ekipa serije Will i Grace
Ekipa serije Will i Grace (Foto: Profimedia)

9. Dharma i Greg

Dharma je bila slobodoumna instruktorica joge, a Greg uštogljeni odvjetnik. Počeli su nas nasmijavati 1997. godine, a činili su to sve do 2002. godine. Ne samo oni nego i njihovi potpuno različiti prijatelji i roditelji.

Dharma i Greg
Dharma i Greg (Foto: Profimedia)

10. Sam svoj majstor

Od 1991. go 1999. godine trajalo je prikazivanje serije "Sam svoj majstor", koja prati život Tima Taylora, voditelja televizijske emisije o alatima "Tool Time" sklonog nezgodama, i njegove obitelji.

Sam svoj majstor
Sam svoj majstor (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju