Glumica Morfydd Clark u novoj seriji "Gospodar prstenova: Prsteni moći" glumi Galadriel, vilenjakinju ratnicu koja želi spriječiti povratak zla u Međuzemlje. U seriji o "Gospodaru prstenova" u prvom planu bit će upravo ženski lik.

Serija utemeljena na romanima J.R.R. Tolkiena jedna je od najskupljih ikad, a počet će se prikazivati na Amazonovu Prime Videu u petak.

Jedan od izvršnih producenata serije Patrick McKay rekao je da je Tolkien imao "neke od najvećih ženskih likova u književnosti", a Galadriel je bila među prvima koji su autorima serije pali na um. U filmskoj franšizi "Gospodar prstenova" Galadriel je glumila Cate Blanchett.

Morfydd Clark u seriji 'Gospodar prstenova: Prsteni moći' glumi Galadriel, vilenjakinju ratnicu koja želi spriječiti povratak zla u Međuzemlje Morfydd Clark u seriji 'Gospodar prstenova: Prsteni moći' glumi Galadriel, vilenjakinju ratnicu koja želi spriječiti povratak zla u Međuzemlje (Foto: Profimedia)

U seriji "Gospodar prstenova: Prsteni moći" ulogu vilenjačke kraljice koja drži jedan od Prstenova moći imat će Morfydd Clark, velška glumica rođena u Švedskoj, publici dosad najpoznatija po ulozi u psihološkom horor filmu "Saint Maud" iz 2019. godine.

Za ulogu medicinske sestre u hospiciju koja postane opsjednuta ženom o kojoj se brine i željom da spasi njezinu dušu, Clark je bila nominirana za najbolju glumicu za nagradu Britanskog nezavisnog filma te BAFTA Rising Star. Filmski debi ostvarila je 2014. u "Madame Bovary", a iste godine glumila je i u kratkom filmu "Two Missing".

Hobit J. R. R. Tolkien: 15 fantastičnih savjeta uz koje ćemo lakše postati gospodari svoga života

Uz Morfydd Clark, u seriji "Gospodar prstenova: Prsteni moći" glume i Robert Aramayo, Ismael Cruz Cordova, Sophia Nomvete i Nazanin Boniadi, a radnja se odvija tisućama godina prije "Hobita" i "Gospodara prstenova". (Hina)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju