Sva ljepota odnosa koji pokazuje da je žena ženi uvijek podrška dolazi nam iz male cvjećarnice Tvoje arhitektice i floristice Boške Bahtijarević, u kojoj radi zajedno sa svojom prijateljicom i kolegicom Jelkom Bogdanić. Njihova prekrasna priča o zajedništvu počela je još dok je Jelka bila djevojčica, a sada se pretvorila u odnos pun poštovanja i potpore.

Galerija Concept store Tvoje Boška Bahtijarević i Jelka Bogdanić u ANSWEAR kolekciji SISTERHOOD Boška Bahtijarević i Jelka Bogdanić u ANSWEAR kolekciji SISTERHOOD - 3 +12 Boška Bahtijarević i Jelka Bogdanić u ANSWEAR kolekciji SISTERHOOD

Naši očevi bili su veliki prijatelji, a u trenutku otvaranja Concept storea Tvoje Jelka je bila studentica arhitekture i pomagala je u trgovini od samog početka. Ona je velika kreativka i osnivačica brenda Mojati, koji držim u trgovini. Učila sam je o cvijeću i imala sam u nju povjerenje. Znala sam da će kad diplomira htjeti naći svoj put jer je svestrana pa smo se dogovorile da surađujemo kada imam zanimljive, veće projekte jer se nadovezujemo i velike smo radnice. Zajedno nekako lakše riješimo problem koji se dogodi u hodu, rekla je Boška.
Concept store Tvoje Concept store Tvoje Foto: PR
Boška je svoju malu oazu mira u srcu Zagreba otvorila u Martićevoj ulici, a u nju će svatko rado svratiti jer odiše nesputanom energijom i eklektičnim stilom koji te dvije kreativke zajedno njeguju. Te dvije mlade žene međusobno se nadopunjuju i motiviraju, a kada udruže snage, malo toga može im stati na put.

Naš je odnos prije svega pun ljubavi i razumijevanja. S moje strane neka majčinska zaštita, a s Jelkine mirnoća i podrška. Posjedujemo zajedničku dozu ludosti, strasti spram mode i svega lijepog, kontekst sličnog okruženja i odrastanja s umjetnošću, arhitekturom, rekla je Boška.
Boška Bahtijarević i Jelka Bogdanić u ANSWEAR kolekciji SISTERHOOD Boška Bahtijarević i Jelka Bogdanić u ANSWEAR kolekciji SISTERHOOD Foto: PR
Upravo su njihov predivni odnos i zajednička ljubav prema estetici i modi inspirirali ANSWEAR da ih uključi u svoju kolekciju SISTERHOOD, koju one savršeno utjelovljuju. Na njoj su Answear.LAB dizajnerice radile s posebnom pozornošću jer žele drugim ženama ponuditi samo najbolje. Zato kolekciju odlikuju održivi i ekološki materijali, a glavnu riječ vodi ružičasta boja, koja predstavlja nadu, bezuvjetnu ljubav i razumijevanje.

U tu fantastičnu ružičastu su i same uskočile i u komadima limitirane kolekcije SISTERHOOD stale pred objektiv fotoaparata. Ta razigrana boja koja je već godinama znak potpore među ženama, dodatno je naglasila njihovu prpošnu osobnost, zajedništvo i zanimljivi stil koji ne prolazi nezamijećeno.

Kad nas je ANSWEAR pozvao, svidjela nam se ta tema ženskog zajedništva jer smo nas dvije, unatoč razlici u godinama, podrška jedna drugoj i puno učimo jedna od druge, rekla je Boška.

Boška Bahtijarević i Jelka Bogdanić u ANSWEAR kolekciji SISTERHOOD Boška Bahtijarević i Jelka Bogdanić u ANSWEAR kolekciji SISTERHOOD Foto: PR

Kolekcija SISTERHOOD potekla je iz originalnog ANSWEAR-ova brenda – Answear.LAB, gdje dizajnerice proizvode odjeću za žene, pa se slobodno može reći da je to brend od žena za žene. Kolekcija SISTERHOOD nadahnuta je poznatom modnom ikonom i feministicom Elsom Schiaparelli, koja je u svoje doba šokirala svojim dizajnom i živim bojama, posebice ružičastom. Ta živahna boja tako dominira i cijelom kolekcijom SISTERHOOD – od satenskih haljina i suknji od tila do kožnih kaputa i ženskih odjela, pa svaki komad odiše romantikom i intimom.

Modni su nam stilovi različiti i zbog razlike u godinama. Jelka puno više eksperimentira, mene moda zanima kao nešto trajno, isplativo. Ni ona ni ja ne robujemo brendovima, kombiniramo jeftinije i skuplje i često si šaljemo linkove za odjeću za koju znamo da će se drugoj svidjeti, rekla je Boška.

Boška Bahtijarević u ANSWEAR kolekciji SISTERHOOD Boška Bahtijarević u ANSWEAR kolekciji SISTERHOOD Foto: PR

Tvoje nije samo konceptualni dućan u kojem se susreću arhitektura i dekoracije za dom već i mjesto na kojem je odnos između Jelke i Boške dodatno procvjetao. One znaju da snagu i oslonac uvijek mogu pronaći jedna u drugoj, a upravo je to i Boškin savjet drugima.

Poruka drugim ženama bila bi da što ranije shvate da ti druge žene nisu konkurencija, nego da od njih možeš puno naučiti, da se trebamo voljeti bez obzira na oblik tijela, izgled, poslove koje radimo, jesmo li majke, partnerice ili solo. Uvijek izgovorite naglas ono što vas muči jer tako postoje veće šanse da će to čuti netko tko misli isto, tko je na istom put kao i vi. Tako ćete pronaći one s kojima možete dijeliti svoje brige, strahove, ali i uspjehe, zaključila je Boška.

Sva ljepota zajedništva među ženama satkana je u kolekciji SISTERHOOD koju su Boška i Jelka s veseljem odjenule. Osim ružičastih komada, tu su i oni srebrni te traper, a sve na njima dolazi iz limitirane kolekcije SISTERHOOD koja se može kupiti na ANSWEAR stranici. Uz ove fenomenalne odjevne komade svatko od nas može postati dio te male zajednice i podržati snažnu poruku koja se želi ovom kolekcijom poručiti, a to je da su žene uvijek jače kada se drže skupa.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom ANSWEAR po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju