Kada je riječ o uspomenama iz djetinjstva, mnogi od nas rado ih se prisjećaju te bi voljeli barem na trenutak vratiti se u to razdoblje. Često je ono u čemu smo uživali kao djeca upravo ono što bismo i danas voljeli raditi i pretvoriti to u pravi posao od kojeg ćemo moći živjeti.

Galerija Efektne košarice učnit će svaku biljku još posebnijom Efektne košarice učnit će svaku biljku još posebnijom I sukulenti će naći svoje mjesto u košaricama +0 S torbama je započela priča brenda Mara Li

Martina Vasari iz Kloštar-Ivanića, po struci ekonomistica, napravila je upravo to – ljubav prema ručnom radu nastalu u djetinjstvu pretvorila je u pravi posao.

Kako nam kaže, u svemu tome najvažniju ulogu odigrala je njezina baka.

Otkada znam za sebe, okružena sam koncima i vunicom. Osnove pletenja i kukičanja naučila me baka Mara Lilek, prema kojoj smo i nazvali brend Mara LI. Nije bilo dana da njezine ruke nisu nešto stvarale, a s godinama sam shvatila da sam kroz igru i vrijeme provedeno s njom naslijedila ljubav prema tome, na čemu sam neizmjerno zahvalna i ponosna sam na to. Zapravo sam već s deset godina izrađivala svoje prve ručne radove, prisjeća se Martina.

Kada je pak jednom prilikom došla u kontakt s recikliranim pamukom, shvatila je da se u tom materijalu krije velik potencijal.

Činio se zanimljiv i vrlo ugodan za kukičanje, pa sam tražila ideje za to kako ga najbolje iskoristiti. Na oduševljenje ženskog dijela obitelji prvi uradak bila je torbica koja je već pri prvom izlasku izazvala pozitivne reakcije. Vrlo brzo interes za torbice bio je toliki da smo pokrenuli stranicu na društvenim mrežama i registrirali domaću radinost, kaže.

S torbama je započela priča brenda Mara Li S torbama je započela priča brenda Mara Li (Foto: Mara Li)

Okrugle torbice od recikliranog pamuka postale su predmet želja mnogih žena i zaštitni znak brenda, a tu su i ruksaci i cekeri, koji dolaze i u personaliziranim verzijama.

Šarmantni dom Mirjane Svatoš iz Daruvara uređen u shabby chic stilu - 18 Mali shabby chic raj: Kuća u Daruvaru u kojoj svaki detalj ima svoju slatku priču

„Jaknice“ za teglice
Međutim, ove jeseni posebnu je pažnju privukao jedan sasvim drugačiji predmet – košare za tegle. Kako najbolje ideje uvijek dolaze sasvim slučajno, tako je bilo i s tim košaricama koje svaku teglu pretvaraju u mekano iskustvo koje bismo s veseljem imali i u svome domu.

Efektne košarice učnit će svaku biljku još posebnijom Efektne košarice učnit će svaku biljku još posebnijom (Foto: Mara Li)

Za potrebe ukrašavanja štanda na Bučijadi u Ivanić-Gradu napravila sam nekoliko košarica istom tehnikom kao što radim i ostale predmete. Kako su sada u punom cvatu erike i vrjeskovi, iskoristila sam ih kao pokazni primjerak - i eto!

Interes za košarice bio je toliko velik da sam odlučila staviti ih u ponudu. Zapravo same po sebi stvaraju neograničene ideje u korištenju i dekoriranju. Zanimljiv mali proizvod s velikim mogućnostima uporabe u svim ambijentima, pojašnjava nam Martina

Chia šalice izrađuje svestrana umjetnica Filipa Sorko - 2 Od Triblja do Singapura i Floride: Chia šalice za koje postoji lista čekanja

Tako osim trenutno aktualnih erika i vrjeskova u ove košarice možemo staviti bilo koju drugu biljku, a to će sigurno privući pažnju svakoga gosta u našem domu.

Kada stvara ovakve i slične predmete, ovu kreativku, uz podršku kćeri Lare i Karle te supruga Silvija, vodi nepresušna želja za novim uratkom u nekoj novoj boji, nijansi i uzorku materijala. Slušajući svoj instinkt, stvara prava mala umjetnička djela, a svako od njih moguće je naručiti u željenoj boji te tako savršeno spojiti boju biljke i same košarice.

U izradi se koristi reciklirani pamuk.

Trenutačno se naši proizvodi mogu kupiti preko stranice na Facebooku i Instagramu, no dogovaramo i suradnju s partnerima u Hrvatskoj i u inozemstvu kako bismo proizvode učinili što dostupnijim svakom kupcu. Interes tržišta zaista je velik, a proizvode trenutačno stvara samo jedan par spretnih ruku. Voljela bih kada bi dan trajao 48 sati, sa smiješkom zaključuje Martina Vasari.

I sukulenti će naći svoje mjesto u košaricama I sukulenti će naći svoje mjesto u košaricama (Foto: Mara Li)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju