Dolazi zima, a time i pojačana njega lica. Česte promjene temperature zbog izlazaka na hladnoću pa ulaska u pregrijane prostore ostavljaju traga na licu. Grijanje također doprinosi suhoći kože i zato je u nadolazećem razdoblju važno koži lica posvetiti malo više pažnje. Isprobali smo Mixa serum koji sprječava gubitak vlage iz kože.

Galerija Mixa serum Mixa serum Mixa serum +3 Mixa serum - 9

Koliko je hidracija važna iznutra, važna je i izvana. Uvijek se trudim piti dovoljnu količinu vode i iako se ta količina često čini dovoljnom, uvijek je bolje iskoristiti i vanjski faktor te tako pomoći koži da se izbori s neprijateljima kože, poput suhog zraka. Imam iskustva s peckanjem i neugodnim zatezanjem i po tom pitanju je novi MIXA serum dao željene rezultate. U slučajevima kada je koža toliko osjetljiva da se ljušti, svrbi ili puca MIXA serum također može pomoći. Osjećaj olakšanja nastupa jer serum trenutačno umiruje kožu. Sadrži visoku koncentraciju sastojaka za stručnu njegu kože, 5 posto vitamina B3 (niaciamid), provitamina B5 (pantenol) te čistu hijaluronsku kiselinu, čija je koncentracija u ovom serumu najviša u odnosu na druge proizvode iz linije Hyalurogel.

Za osjetljive tipove kože važno je da budu oprezni pri korištenju raznoraznih kiselina i zato njega kože lica mora biti bazirana na proizvodima sa sastojcima koji vlaže kožu i umiruju ju. Visoka koncentracija vitamina B3 u ovom serumu zaslužna je i za jačanje barijere kože i umanjivanje finih linija i bora. Mixa serum uspio je moju kožu lica učiniti manje osjetljivom na nepovoljne vanjske utjecaje poput izmjene hladnog i toplog zraka te suhog zraka u pregrijanim prostorima, a za to je zaslužan sastojak pantenol koji ima glavnu zadaću – umiriti neželjene pojave na licu.



Prije četiri tjedna, baš s pojavom hladnijih dana odlučila sam početi s njegom lica s novim Mixa serumom i bilježiti promjene. Moj tip kože je mješovit, sa sušim obrazima te masnijom T-zonom. Zanimalo me kako će primjena novog Mixa seruma utjecati na taj masniji dio kože lica i hoće li ga pretjerano vlažiti, međutim rezultat je već nakon nekoliko dana bio jako zanimljiv. Na obrazima, koji su mi po prirodi nešto suši, sam ubrzo osjećala olakšanje. Taj moj najosjetljiviji dio kože lica vrlo brzo se smirio i osjećaj neugodnosti i zatezanja je nestao. U prvih nekoliko dana primjene nisam osjetila da mi je T-zona masnija nego inače.

Mixa serum je blagog mirisa Mixa serum je blagog mirisa Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini
Serum je proziran, lagane strukture i nije ljepljiv. Blagog je mirisa. Već nakon nekoliko pokreta po licu koža upija serum, odmah postaje vlažnija bez ljepljivog osjećaja na koži. Taj efekt vlažnosti i potpune hidracije kože lica pojačava se svakim danom korištenja. Bez obzira na vanjske faktore koji ne pogoduju licu, poput pretjerano grijanih prostora, uz korištenje novog Mixa proizvoda u trećem tjednu sam primijetila da je koža jedrija, zategnutija i da izgleda zdravije.


Primijetila sam i kako je za potpuni efekt važan i trenutak u danu u kojem odlučim nanijeti serum. Nije važno je li to jutro ili večer, već se puni učinak događa ako serum nanesem na lice neposredno nakon tuširanja. Važno je ispuniti kupaonicu parom, otvoriti pore, jer se na taj način hranjivi sastojci bolje apsorbiraju u kožu.

Hidratacija kože jest najvažniji korak u rutini njege kože Hidratacija kože jest najvažniji korak u rutini njege kože Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini

Kroz ova četiri tjedna korištenja seruma nisam mijenjala nikakve druge navike u rutini njege kože lica. Na početku dana bih samo očistila lice i namazala ga dnevnom hidratantnom kremom gelaste strukture Mixa Hyalurogel Light, a serum sam stavljala nakon večernjeg tuširanja kako bi uz regenerativni proces tijekom noći dodatno poboljšao učinak intenzivne hidracije. Nakon toga nanijela sam i noćnu Mixa Hyalurogel kremu.

Za vrijeme isprobavanje ovog seruma uobičajeno sam se šminkala, no iz tjedna u tjedan novi i zategnutiji izgled kože lica bio je i prilika za neke promjene u navikama šminkanja. Manje pudera, manje korektora, a i rumenilo je svakim danom postajalo sve bespotrebnije jer je cjelokupno lice dobilo novi sjaj i najvažnije – zdraviji izgled.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Mixa po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju