Jedan od klasičnih komada obuće koju zadnjih nekoliko sezona "izvlačimo iz naftalina" su formalne "oksfordice". Doživjele su mnoge dizajnerske reinterpretacije, a jedna od zanimljivijih je ona srpskog brenda ABO shoes.

Sestre Ljubinković - Ana i Iva prije tri i pol godine zaželjele su udobne i zanimljive cipele koje će moći nositi u svim prilikama. Međutim, po njih nisu otišle u neku od popularnih beogradskih trgovina, nego su ih izradile same. Odlučile su se za par šarenih "oksfordica".

Dizajnerice brenda ABO shoes, Iva i Ana predstavile su i prve modele ABO shoes tenisica.

Bile smo jako zadovoljne njihovim izgledom pa smo odlučile napraviti još nekoliko pari. Kada smo objavile slike naših prvih cipela, ABO fan page na facebooku se blokirao od pristiglih upita i tako smo nastavile dalje - prisjećaju se pomalo vrtoglavog uspjeha dizajnerice.

Sestre Ljubinković surađuju s vrhunskim lokalnim majstorima zanata, svaka cipela je kompletno izrađena od kože, s iznimkom nekoliko modela koji imaju gumeni đon. Inspirirale su se oksfordicama i redizajnirale ih, a danas je njihov proizvod autentična ABO cipela.

ABO cipele su dizajnirane tako da budu 'statemet' komadi i udobne kao patike. Danas je teško odrediti šta je trend jer se moda menja iz sezone u sezonu, ali primećujemo da se uvek pojavljuju klasični modeli cipela, haljina, farmerki itd.

Zaštitni znak njihovih modela je pažljivo kombiniranje boja na svakoj cipeli.
Vesele su i "pršte" pozitivnom energijom.

Kada smo objavile slike naših prvih cipela, ABO fan page na facebooku se blokirao od pristiglih upita.

Ako se kojim slučajem nađete u Beogradu, dućan sestara Ljubinković nalazi se na Kosančićevom vencu, u ulici kneza Sime Markovića 10, a možete ih naručiti i na njihovom web shopu www.abo-shoes.com; cipele za 169 eura, a balerinke za 20 eura manje. 

U prodaji će se uskoro naći i prvi modeli ABO shoes tenisica.

A za kraj Ana i Iva podijelile su i nekoliko stilskih savjeta kako nositi popularne oxfordice.

Svatko tko se želi na neki način istaknuti, može nositi naše cipele jer se kombiniraju jednako dobro s jednostavnim ili smelijim odevnim kombinacijama.

Možete ih nositi uz plisirane suknje, dugačke balonere, boyfriend ili skinny traperice te na posao uz "formalniju" garderobu - govore.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju