Dvanaesti panel u sklopu projekta "21 put prema uspjehu" u okviru tematske cjeline Žene na start-up i scale-up sceni nosi naslov "Put do prvog milijuna – novaca ili korisnika?", održat će se u četvrtak, 7. ožujka s početkom u 18 sati putem live-streama na Entrio platformi.

Panelistice ovog panela bit će Anita Cvetić Oreščanin, Antonija Bilić Arar i Ivana Conjar, a panel će moderirati inicijatorica projekta, Vedrana Likan i Saša Cvetojević.

Anita Cvetić Oreščanin jedna je od tri osnivača i partnera u Poslovna inteligencija d.o.o., IT konzultantskoj tvrtki usmjerenoj na naprednu analitiku, big data, umjetnu inteligenciju, strojno učenje i zaštitu podataka.

Kao članica Uprave Poslovne inteligencije odgovorna je za financije i kontroling, ljude i kulturu, internu infrastrukturu i IT te marketing i komunikacije. Anitina vizija je biti trener mladim talentima kako bi im pomogla da razviju svoj puni potencijal unutar Poslovne inteligencije.

Članica je i Upravnog odbora CISEx te aktivna u incijativama usmjerenim na podršku ženskom poduzetništvu. Anita je 2019. bila nominirana i sudjelovala je u premijernom programu profesionalne razmjene Američkog ministarstva vanjskih poslova - International Visitor Leadership Program (IVLP) – HiddenNoMore: Osnaživanje žena liderica u STEM-u.

Prije Poslovne inteligencije, Anita je gradila iskustvo u Zagrebačkoj banci, McDonald'su i CEMA-i (današnjem GfK Institutu). Anita je diplomirala računovodstvo i financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Antonija Bilić Arar u digitalnoj industriji počela je raditi dok se još nije tako ni zvala. Nakon 10 godina uređivanja digitalnih medija, otišla je na drugu stranu, u marketing i komunikacije i završila u - globalnom startupu.

Za BlaBlaCar skoro kao "one woman band" gradila je hrvatsko tržište od 0 do, ne milijun, ali šesteroznamenkastog broja korisnika. Iz prve ruke doživjela je sve prednosti i mane brzorastućeg startupa, ali i potpuno se zaljubila u tehnološku industriju. Nakon još par tech i startup angažmana, vratila sam se na početak - u medij.

Na Netokraciji kombinira najbolje od obje karijere i piše o developerskim, startup i growth temama, digitalnim medijima i marketingu. A kako se gradi uspješan startup ispčetka gleda još jednom iz prve ruke - u braku sa suosnivačem startupa!

Ivana Conjar je poslovni psiholog s dugogodišnjim iskustvom u vođenju MBA programa te programa cjeloživotnog obrazovanja za lidere. Karijeru u poslovnom obrazovanju započela je 2006. kao voditeljica selekcije i upisa MBA programa pri Cotrugli Business School.

2016. pridružila se e-Leadership MBA studija na Visokom učilištu Algebra kao voditeljica poslovnog razvoja i jedan od temeljnih arhitekata programa u suradnji s predavačkim timom jedne od najboljih poslovnih škola u svijetu - Kelley School of Business. Od 2020. fokus suzuje na custom-made programe primjenjujući znanja iz poslovne psihologije kako bi pojedincima i organizacijama pomogla definirati svrhu poslovanja („rethinking your why“).

Diplomirala je komunikacije na Sveučilištu East-West u Chicagu, SAD, MBA na Cotrugli Business School, te MSc poslovne psihologije na Sveučilištu East London u Londonu, UK. Certificirani je Design Thinking facilitator i AoEC executive coach. Kada nije posvećena edukaciji lidera, posvećena je učenju, meditaciji i planinarenju.

O projektu "21 put prema uspjehu"

Projekt ima za cilj promicanje, poticanje i stvaranje ohrabrujućeg i poticajnog okruženja u kojemu mladi mogu razvijati vlastiti profesionalni i osobni potencijal. Kroz zanimljive razgovore i inspirativne priče uspješnih žena, fokusirat ćemo se na ulogu žena u društvu kao i na važnost interdisciplinarnosti, uključivosti i prihvaćanje različitosti te poticati kulturu uspjeha.

Cilj projekta je motivirati i inspirirati prvenstveno mlade - studente završnih godina fakulteta i u fazi ranog zaposlenja, da vjeruju u uspjeh temeljen na predanosti, upornosti, znanju, pravim vrijednostima i vlastitim kvalitetama.

Nova faza projekta provodi se u suradnji sa Sveučilištima i Fakultetima u pet hrvatskih gradova – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Puli.

Panelistice su Renata Duka, Ružica Šimić Banović i Sandra Benčić 11 panel projekta "21 put prema uspjehu V2":"Pravo i pravnik – faktori unutar društva"

Jesu li nišni ženski mediji potreba ili trend? O nišnim ženskim medijima: Deseti panel u sklopu projekta "21. put prema uspjehu"

15 panela i tri cjeline

U novoj fazi projekta, u sklopu 15 panela i tri tematske cjeline - Žene u pravnoj profesiji, Žene na start-up i scale-up sceni te Žene u kreativnoj industriji i kulturi neke od najuspješnijih žena Hrvatske pokazat će, kroz svoja iskustva, kako je moguće mijenjati društvo, jačati gospodarstvo i utjecati na pozitivne promjene.

Panele, uz Vedranu Likan, moderiraju Natalija Labavić, Manuela Šola i Saša Cvetojević, a paneli se održavaju svakog četvrtka počevši od siječnja do svibnja 2022. s početkom u 18 sati putem live-streama na Entrio platformi. Krovno događanje projekta biti će LeaderSHE konferencija u lipnju 2022.

Značaj i vrijednost projekta prepoznali su i brojni institucionalni pokrovitelji i partneri, a među njima predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, Grad Zagreb, Vladin ured za ravnopravnost spolova, Europski parlament - Ured u Zagrebu, Europska banka za obnovu i razvoj, Akademija za politički razvoj.

Partneri iz privatnog sektora koji podržavaju projekt su Hilton Hoteli Zagreb, Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb i Varteks. Organizacijsku podršku projektu osigurali su Broadcast.hr, Entrio, Komunikacijski laboratorij i Poduzetnički mindset.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju