U četvrtak, 31. ožujka, održava se jedanaesti panel u sklopu projekta „21 put prema uspjehu V2“. Panelistice jedanaestog panela „Pravo i pravnik – faktori unutar društva“ su Renata Duka, Ružica Šimić Banović, Sandra Benčić, a posebna gošća Gissou Nia.

 Jedanaesti panel u sklopu projekta „21 put prema uspjehu“ u okviru tematske cjeline Žene u pravnoj profesiji nosi naslov „Pravo i pravnik – faktori unutar društva“, a održat će se u četvrtak, 31. ožujka s početkom u 18h u DoubleTree by Hilton u Zagrebu, s live-streamom na Entrio platformi. Panelistice ovog panela bit će Renata Duka, Ružica Šimić Banović i Sandra Benčić, posebna gošća je Gissou Nia, a panel će moderirati inicijatorica projekta, Vedrana Likan i Natalija Labavić.

Ružica Šimić Banović je doktorirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani. Kao Chevening stipendistica završila je poslijediplomski studij Javne politike na King's Collegeu Sveučilišta u Londonu. Prije dolaska u akademsku zajednicu radila je u privatnom sektoru i bila savjetnica u Nacionalnom vijeću za konkurentnost. Njeno obrazovanje na nizu seminara, radionica i konferencija u SAD-u i Europi te poslovno iskustvo inspiriralo ju je na istraživanja institucionalnih promjena u (post)tranzicijskim zemljama Istočne Europe. Autorica je ili koautorica oko 40 znanstvenih i stručnih radova na temelju njenih istraživačka interesa koji uključuju institucionalnu interakciju u postsocijalističkom poslovnom okruženju s naglaskom na provedbu reformi i ‘ekonomiju pogodovanja’, migrantsko poduzetništvo i recentne migracijske trendove u Istočnoj Europi.

Ružica je izvanredna profesorica ekonomije na Pravnom fakultetu u Zagrebu, suvoditeljica dva projekta pod pokroviteljstvom Veleposlanstva SAD-a, članica je nekoliko strukovnih i alumni udruženja, istraživačkog tima CEPOR-a te ima status prijatelja UCL-ovog Centra FRINGE.

Renata Duka diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, a svoj profesionalni razvoj nadogradila je edukacijskim programima, objavama stručnih radova i predavanjima na stručnim skupovima. Stekla je zavidno iskustvo vođenjem i sudjelovanjem u radu brojnih projekata, suštinski važnih za snažniji rast gospodarstva. Renata se Pevexu pridružila 2016. na mjestu pomoćnice predsjednika Uprave za pravne poslove. Danas kao članica Uprave je odgovorna za upravljanje radom Sektora ekspanzije, izgradnje i održavanja, Sektora pravnih poslova i Ureda Uprave. Prethodno je tri i pol godine obnašala dužnost pomoćnice ministra pravosuđa. Prije Ministarstva pravosuđa radila je na Trgovačkom sudu u Zagrebu, Visokom trgovačkom sudu Republike Hrvatske i u javnom bilježništvu.

Sandra Benčić završila je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Hrvatska je političarka i aktivistica za građanska prava. Članica je Sabora, kao dio Kluba zastupnika zeleno-lijevog bloka. Predsjednica je Odbora za zaštitu okoliša i prirode, te članica Odbora za pravosuđe. Članica je Centra za mirovne studije (CMS), gdje je i radila do 2018. godine, ponajviše na temama nejednakosti i migracija. Također se bavila regionalnim razvojem i fondovima EU, kao suosnivačica jedne od prvih konzultantskih tvrtki za EU fondove u Hrvatskoj - Razbor, gdje je radila do 2010. Prije ulaska u Sabor radila je kao predavačica u Algebri, kao i vanjska stručnjakinja Vijeća Europe za slobodu govora. Bila je članica Povjerenstva za postupanje po pritužbama u MUP-u i Savjeta za razvoj civilnog društva. Od samog osnivanja je aktivna članica platforme Možemo!, a trenutno je koordinatorica stranke.

O projektu „21 put prema uspjehu“

Projekt ima za cilj promicanje, poticanje i stvaranje ohrabrujućeg i poticajnog okruženja u kojemu mladi mogu razvijati vlastiti profesionalni i osobni potencijal. Kroz zanimljive razgovore i inspirativne priče uspješnih žena, fokusirat ćemo se na ulogu žena u društvu kao i na važnost interdisciplinarnosti, uključivosti i prihvaćanje različitosti te poticati kulturu uspjeha. Cilj projekta je motivirati i inspirirati prvenstveno mlade - studente završnih godina fakulteta i u fazi ranog zaposlenja, da vjeruju u uspjeh temeljen na predanosti, upornosti, znanju, pravim vrijednostima i vlastitim kvalitetama.
Nova faza projekta provodi se u suradnji sa Sveučilištima i Fakultetima u 5 hrvatskih gradova – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Puli.

15 panela i tri cjeline

U novoj fazi projekta, u sklopu 15 panela i tri tematske cjeline - Žene u pravnoj profesiji, Žene na start-up i scale-up sceni te Žene u kreativnoj industriji i kulturi neke od najuspješnijih žena Hrvatske pokazat će, kroz svoja iskustva, kako je moguće mijenjati društvo, jačati gospodarstvo i utjecati na pozitivne promjene. Panele, uz Vedranu Likan, moderiraju Natalija Labavić, Manuela Šola i Saša Cvetojević, a paneli se održavaju svakog četvrtka počevši od siječnja do svibnja 2022. s početkom u 18 sati na lokacijama Hilton hotela u Zagrebu te uz live-stream na Entrio platformi. Krovno događanje projekta biti će LeaderSHE konferencija u lipnju 2022.

Značaj i vrijednost projekta prepoznali su i brojni institucionalni pokrovitelji i partneri, a među njima predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, Grad Zagreb, Vladin ured za ravnopravnost spolova, Europski parlament - Ured u Zagrebu, Europska banka za obnovu i razvoj, Akademija za politički razvoj.

Partneri iz privatnog sektora koji podržavaju projekt su Hilton Hoteli Zagreb, Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb i Varteks. Organizacijsku podršku projektu osigurali su Broadcast.hr, Entrio, Komunikacijski laboratorij i Poduzetnički mindset.

O projektu „21 put prema uspjehu V2“ čitajte i u ovim tekstovima:

Jesu li nišni ženski mediji potreba ili trend? O nišnim ženskim medijima: Deseti panel u sklopu projekta "21. put prema uspjehu"

Žena radi Deveti panel projekta "21 put prema uspjehu": "Kako krenuti? Kada i zašto (ne) odustati?!"

Održan sedmi panel projekta 21 put prema uspjehu Održan sedmi panel u sklopu projekta "21 put prema uspjehu V2"

Slika nije dostupna Od ideje do investitora: Šesti panel u sklopu projekta "21 put prema uspjehu"

Slika nije dostupna 21 put prema uspjehu: Panel o rodnoj ravnopravnosti i ženskom leadershipu u pravnoj profesiji

Slika nije dostupna "21 put prema uspjehu": Četvrti panel na temu ideja, inovacija i inicijativa mladih

Slika nije dostupna "21 put prema uspjehu V2": Bliži se treći panel naslova "Skalabilnost, sezonalnost, teritorijalnost"

Slika nije dostupna Održava se drugi panel u sklopu projekta "21 put prema uspjehu V2"

Slika nije dostupna Održan panel "Ženski leadership u umjetnosti i kulturi – jučer, danas, sutra"

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju