Papin kolač s malinama
Papin kolač s malinama (Foto: Midjourney)
Zdravlje & prehrana

Gotov za 20 minuta: Ljubitelji kremastih kolača, isprobajte recept za Papin kolač

20-09-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Ako tražite kolač koji je istovremeno lagan, kremast i osvježavajući, Papin kolač je idealan izbor. Spoj petit keksa, mekanog sloja griza, bogate kreme od pudinga i sočnih malina stvara desert koji osvaja i oči i nepce.

Možete ga pripremiti za 15 minuta pa je idealan kad nemate baš puno vremena, a ako ste ljubiteji kremastih kolača - uživat ćete. 

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Evo recept: 

Papin kolač s malinama - sastojci:

  • petit keksi (dovoljno da prekrije kalup)
  • 300 g malina

za kremu od griza:

  • 4 bjelanjka
  • 1 l mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 8 žlica griza
  • za kremu s pudingom:
  • 4 žutanjka
  • 5 žlica šećera
  • 1 l mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije

dodatno:

  • 0,5 l slatkog vrhnja

Papin kolač s malinama - priprema:

  1. Na dno pleha ravnomjerno rasporedite petit kekse. Nemojte ih prethodno namakati.
  2. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. U loncu zagrijte 1 l mlijeka sa šećerom i dodajte griz. Kuhajte uz stalno miješanje dok smjesa ne postane gusta i kremasta. U još vrući griz lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  3. Vrući sloj griza izlijte preko petit keksa i ravnomjerno rasporedite. Dok je sloj još topao, utisnite maline i ostavite da se potpuno ohladi.
  4. Žutanjke, šećer, pudinge i 2 dl mlijeka dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Preostalih 8 dl mlijeka zakuhajte u loncu. U kipuće mlijeko polako ulijte smjesu žutanjaka i pudinga, stalno miješajući. Kuhajte dok se krema ne zgusne. Vruću kremu prelijte preko ohlađenog griza. Ostavite da se potpuno ohladi.
  5. Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag. Po želji, ukrasite vrhnjem i preostalim malinama.
  6. Kolač je najbolje pripremiti nekoliko sati prije posluživanja, a najbolje preko noći u hladnjaku.

Dobar tek!

Papin kolač s malinama Papin kolač s malinama (Foto: Midjourney)

Pročitajte i naš recept za neodoljivi kolač od griza.

Volite kremaste kolače? Pročitajte naš popis recepata za kolače s pudingom. 

Ako još uvijek niste pronašli recept koji tražite, provjerite i naš bogati popis recepata, imamo preko 100 slatkih recepata za razne kolače, torte, pite i savijače.

Kolač s jagodama i grizom Smutite ga brzo i pojedite još brže: Kolač koji slavi sočne i neodoljive jagode

Kolač s grizom blogerice Antonije Jagodić Cijeli protvan košta oko pet eura, podsjeća na ledene kocke i ovaj kolač može napraviti svatko

  Kolač na čaše Recept za kolač na čaše s jabukama, grizom i orasima

Kolač s grizom blogerice Helene Pudić Ma, bolji od sladoleda: Recept za ekspresni kolač s grizom i vanilijom

Dobar tek!

 

Pročitaj još
Pročitaj još