Kremasti kolač s grizom – sastojci:
Za podlogu:
- 600 ml mlijeka
- 80 g griza
- 5 žlica šećera
- 2 žlice kakaa
- 65 g čokolade za kuhanje
Za kremu:
- 600 ml mlijeka
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g maslaca
Kremasti kolač s grizom – priprema:
- Pripremite podlogu. Pomiješajte sve suhe sastojke pa ih lagano dodajte u kipuće mlijeko. Kuhajte na laganoj vatri sve dok se smjesa ne zgusne. Uklonite s vatre i dodajte čokoladu pa miješajte sve dok se čokolada ne otopi.
- Kalup promjera 20 centimetara isplahnite hladnom vodom, ulijte smjesu pa ostavite na sobnoj temperaturi.
- Pripremite kremu. Pomiješajte puding i šećer s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati. Kad mlijeko zakuha dodajte puding.
- Kuhani puding prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi napravila korica pa ohladite do sobne temperature. Dodajte maslac pa sve dobro sjedinite.
- Kremu rasporedite na podlogu s grizom pa ohladite, najbolje preko noći.
Recept za kremasti kolač koji podsjeća na sladoled s nama je podijelila gastro-blogerica Helena Pudić, a još ukusnig recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.
Ako tražite ideje za kremaste kolače, torte od sira i ljetne slastice, inspirirajte se našim popisom od 100 recepata na jednom mjestu.
Dobar tek!