Modna urednica na portalu WhoWhatWear provela je zanimljiv eksperiment s parfemima. Otprilike mjesec dana svaki dan je na posao nosila drugi miris, a pritom je bilježila koji je parfem izazvao najviše reakcija - pitanja, komentara i komplimenata.

Galerija Byredo Vanille Antique Lancôme Idôle Aura Juliette Has a Gun Vanilla Vibes +7 Giorgio Armani Sì Passione Éclat

Nakon mjesec dana primijetila je da osam mirisa koji su zauzeli vrh ljestvice najpopularnijih ima jednu zajedničku stvar - svi u svom sastavu imaju vaniliju.

Ovo mini istraživanje navelo ju je na zaključak da note vanilije nisu rezervirane samo za tinejdžersku dob kako mnogi misle. Vanilija je nota koja je dio brojnih parfema koji mirišu divno, sofisticirani su i skupljaju komplimente.

Još jedna prednost parfema s mirisnim notama vanilije jest ta da su kao stvoreni za hladniji dio godine.

Sama vanilija najbolje funkcionira u kombinaciji sa začinima i cvijećem, a mi smo u nastavku izdvojili deset parfema s mirisnim notama vanilije koji mirišu skupo i obožavaju ih žene svih dobnih skupina.

Tom Ford Tobacco Vanille

Ovo pravo umjetničko djelo u bočici namijenjeno je muškarcima i ženama, a jedna od glavnih karakteristika mu je raskošna i topla vanilija.

Gornje note čine list duhana i začini, srednje note su vanilija, kakao, mahune tonke i cvijet duhana, dok su bazne note sušeno voće i drvene note.

Obožavatelji kažu da je ovo jedan od onih mirisa za kojim se okreću glave, a posebno je omiljen u zimskim mjesecima kada kombinacija vanilije i duhana traje vječno.

Tom Ford Tobacco Vanille Tom Ford Tobacco Vanille (Foto: zadovoljna,hr)

Zara Red Vanilla

Ovo je sofisticiran, topao i pikantan miris s cvjetnim i slatkim notama. U bočici su spojeni vedar buket elegantne perunike i crvenih božura u kombinaciji sa sočnim notama mandarine te slatkim i nježnim nagovještajem maline koji se stapa s notama vanilije.

Žene koje ga vole kažu da im je jedan od najdražih zimskih mirisa. Dodaju i kako se radi o mirisu zbog kojeg ćete definitivno dobiti komplimente.

Zara Red Vanilla Zara Red Vanilla (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Byredo Vanille Antique

Gornje note parfema čine frezija i šljiva, u srcu je labdanum, dok bazu čine vanilija s Madagaskara i jantar. Prema riječima kreatora, ovo je miris za sve one koji se ne boje istaknuti u masi. Miris je ovo koji prema riječima obožavateljica podiže samopouzdanje i popravlja raspoloženje.

Kažu i da se radi o parfemu koji je nosiv cijelu godinu, a kao stvoren je za večernje i svečanije prigode.

Byredo Vanille Antique Byredo Vanille Antique (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Lancôme Idôle Aura

Ovom mirisu život su dale tri parfumerke s različitih kontinenata s ciljem da okupe sve žene kako bi zajedno stvarale novi svijet. Gornje note mirisa čine ruža i sol, u srcu je jasmin dok bazu čine vanilija i mošus.

Ovaj cvjetno-drvenasti miris ima brojne obožavateljice koje ga vole jer je lijep i ugodan, slan i sladak, miris koji će vam sigurno postati zaštitni znak jednom kada postanete njegova vlasnica.

Lancôme Idôle Aura Lancôme Idôle Aura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Juliette Has a Gun Vanilla Vibes

Parfem je ovo koji donosi fuziju dviju suprotnosti - tople prirodne vanilije i svježe morske soli koja vaniliju prenosi u mineralnu dimenziju. Vanilija iznenada postaje atmosferičnija, elegantnija, izraz senzualne, moćne i slobodne ženstvenosti.

U gornjoj noti parfema nalazi se cvijet soli (morska sol), u srednjim notama osvajaju apsolut orhideje i prirodni apsolut vanilije, dok bazu čine tonka, apsolut benzoina, apsolut sandalovine i smeđi mošus.

Ono što žene najviše vole kod ovog mirisa je činjenica da je nosiv tijekom cijele godine. U zimskim mjesecima je savršen podsjetnik na ljeto koji vas u svakom trenutku može teleportirati na plažu.

Juliette Has a Gun Vanilla Vibes Juliette Has a Gun Vanilla Vibes (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Giorgio Armani Sì Passione Éclat

Ovdje se radi o novoj snažnoj i blistavoj interpretaciji prepoznatljivog mirisa Sì.  U prepoznatljivoj crvenoj bočici spojeni su crni ribiz i kalabrijski bergamot, zatim majska i damaščanska ruža, a tu su i bijeli mošus i vanilija s Madagaskara.

A kakav je ovaj miris ženama koje su ga isprobale na svojoj koži? Kažu da se radi o predivnom mirisu u koji se zaljubljuje na prvi pogled, a koji podsjeća na proljetna jutra. Mnoge su ga zato već uvrstile na popis omiljenih proljetnih parfema.

Giorgio Armani Sì Passione Éclat Giorgio Armani Sì Passione Éclat (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Billie Eilish Eilish Eau De Parfum

Gornje note mirisa čine šećer, crveno voće i mandarine, vanilija je zajedno s kakaom, začinskim notama i ružom u sredini parfema, dok bazu čine mahune tonke, amber, mošus i drvene note. Billie je rekla da je htjela da ovaj miris bude poput toplog zagrljaja.

Prema riječima onih koji vole ovaj miris, on je savršen za zimske mjesece. Utješan je i ugodan, ali nimalo dosadan.

Billie Eilish Eilish Eau De Parfum Billie Eilish Eilish Eau De Parfum (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Valentino Donna Born In Roma

U gornjim notama ovog mirisa su crni ribizl, ružičasti papari i bergamot, srednje note su jasmin, jasmin sambac i čak od jasmina, dok bazu čine Bourbon vanilija, Cashmeran i Guaiac drvo.

Prema riječima tvoraca, radi se o ženstvenom, cvjetnom parfemu, a žene koje ga vole dodaju da se radi o parfemu koji stvara ovisnost koliko je dobar. Jednostavno je očaravajući, kaže jedna od njih.

Valentino Donna Born In Roma Valentino Donna Born In Roma (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Maison Margiela By the Fireplace

Ovaj drvenasti miris za žene i muškarce predstavljen je 2015. godine, a iza njega stoji Marie Salamagne. Gornje note čine klinčnići, ružičasti papr i cvijet naranče, u sredini su kesten i smreka dok bazu čine vanilija, peru balzam i kašmeran. U ovoj bočici je, prema riječima obožavatelja mirisa, savršeno uhvaćeno zimsko raspoloženje.

Samo jedno špricanje dovoljno je da u mislima preselite u ušuškano zimsko jutro, te da osjetite ono isto zadovoljstvo koje osjećamo kada zimu promatramo iz sigurnosti vlastitog doma.

Maison Margiela By the Fireplace Maison Margiela By the Fireplace (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Yves Saint Laurent Libre

Miris YSL Libre je namijenjen jakim, odvažnim i slobodnim ženama koje vole eksperimentirati sa svojom slobodom. Gornje note sadrže ulje mandarine, ulje lavande, crni ribizl, petit grain, u srcu sva čula osvajaju jasmin, svijet naranče i ulje lavande, dok bazu čine ulje cedra, amber, mošus i ekstrakt vanilije.

Bočica u boji šampanjca i crni čep ukrašen zlatnom, sinonim su elegancije i luksuza koji privlače na prvi pogled.

Žene koje ga vole kažu da je moderan, miriše skupo, ima osobnost, ali nije prenametljiv. Opisuju ga kao miris stvoren za samouvjerene i elegantne žene.

Yves Saint Laurent Libre Yves Saint Laurent Libre (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Nema konkurenciju: Ovo je najbolji novi parfem po izboru naših čitateljica Bočice parfema Chanel Chance Eau Fraiche YSL Libre L'Absolu Platine +8 Lancome La Vie Est Belle Iris Absolu 10 puderastih mirisa koji su tako nježni, a traju dugo Parfem Chanel Misia Narciso Rodriguez Poudrée +7 Yves Saint Laurent Libre

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju