Topliji dio godine sa sobom donosi mnoge promjene. Između ostalog, mijenja se naše raspoloženje, favoriziramo laganije tkanine, biramo boje... Sve postaje prozračnije i svjetlije.

Galerija Žena nanosi parfem Etat Libre d`Orange Ghost In The Shell Escentric Molecule Molecule 02 +7 Juliette Has a Gun Not a Perfume

Mnoge se žene, nastavno na već napisano, okreću i parfemima koji su lagani, svježi, prozračni, nenametljivi...

Naravno, pronaći jedan takav miris nije nimalo lagan zadatak - jer priča oko parfema uvijek je vrlo osobna i ono što je jednoj osobi lagano drugoj je jako teško i prenametljivo.

No, u pronalasku mirisa idealnog za sve dane koje ne podnose jake mirise, dobro dođe pogled na favorite žena koje su u ovoj misiji uspjele. Za sve one koji su u potrazi u nastavku smo izdvojili deset parfema koji po mnogima spadaju u kategoriju laganih parfema stvorenih za dame koje ne vole jake mirise.

Etat Libre d`Orange Ghost In The Shell

Kako se navodi u jednoj od pozitivnih recenzija ovog mirisa, on je toliko jedinstven i zanimljiv, a nakon nekog vremena, kada ga pomirišete imate osjećaj kao da ne nosite parfem nego kao da sama vaša koža ima drugačiji mirsi. Gornje note su Aqual, Yuzu i Hexyl acetate, srednje note su mlijeko, koža, jasmin i mugane dok su bazne note Orcanox, Vinyl Guaiacol i mahovina.

Etat Libre d`Orange Ghost In The Shell Etat Libre d`Orange Ghost In The Shell (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Escentric Molecule Molecule 02

Ovaj jantarni mirisi za žene i muškarce je prema opisu jedne obožavateljice miris duh. To znači da ga, tek kada ga stavite, možda nećete ni osjetiti, a onda će vas u jednom trenutku iznenaditi i oduševiti svojim karakterističnim, ali jako ugodnim mirisom.

Escentric Molecule Molecule 02 Escentric Molecule Molecule 02 (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Juliette has a gun Not a Perfume

Ključni je sastojak ovog parfema ambroksan, koji se obično koristi kao jedna od osnovnih nota mirisnih kompozicija, ali u ovom slučaju ima glavnu ulogu. Ime ovog parfema govori da se ne radi o parfemu, a dame koje ga vole kažu da se radi o nečemu što se ne može imenovati i što je teško opisati, ali istovremeno stvara osjećaj ugode.

Juliette Has a Gun Not a Perfume Juliette Has a Gun Not a Perfume (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Zara Nude Bouquet

Ova svježa i ugodna mirisna kompozicija sadrži note trešnje, božura i vanilije. Dame koje ga vole kažu da je ovaj ugodni miris stvoren za svaki dan.

Zara Nude Bouquet Zara Nude Bouquet (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Calvin Klein In2U for Her

Ovaj cvjetno-jantarni miris za žene u gornjim notama ima ružičasti grejp, sicilijanski bergamot i list crvene ribizle, srednje note su kaktus i orhideja dok bazu čine vanilija, crveni kedar i amber. Dame koje ga vole kažu da se radi o svježem ljetnom mirisu koji budi sretne emocije.

Calvin Klein In2U for Her Calvin Klein In2U for Her (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Elizabeth Arden White Tea

U gornjim notama mirisa su muškatna kadulja, morske note i talijanska mandarina, u sredini su bijeli čaj, mate, ružina vodica i jasmin, a bazne su note mošus, jantarno drvo i mahuna tonke. Ljubiteljice ovog mirisa kažu da je predivan, elegantan i stvoren za svaku prigodu.

Elizabeth Arden White Tea Elizabeth Arden White Tea (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Maison Margiela Replica Lazy Sunday Morning

Ovaj miris jedan je od onih koji će vas podsjetiti na svježe opranu, zgužvanu posteljinu. U bočici je spoj koji podsjeća na meku kožu i koji se lako pretvara u omiljeni miris. U njemu su spojeni đurđevak, akord irisa i bijelog mošusa.

Miris je ovo koji je prema riječima žena koje ga imaju u svojim ormarićima prekrasan, svjež, čist i mekan.

Maison Margiela Replica Lazy Sunday Morning Maison Margiela Replica Lazy Sunday Morning (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Chanel Chance Eau Tendre

Gornje note ovog parfema čine dunja i grejp dok su u sredini zumbul i jasmin. Bazu čine mošus, iris, cedar iz Virginije i jantar. Ako se pita obožavateljice ovog mirisa kakav je, mnoge će reći da je divan, svjež i ugodan te savršen odabir za svaki dan i sve prigode. Posebno je omiljen u toplijem dijelu godine.

Chanel Chance Eau Tendre Chanel Chance Eau Tendre (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Prada Infusion D'iris

Les Infusions d'Iris je senzulna interpretacija irisa s mješavinom talijanske mandarine, tuniskog nerolija, galbanuma i osnovnih nota cedrovine, benzoina i tamjana. Obožavateljice ovaj parfem opisuju kao istovremeno jednostavan i genijalan miris koji je i sofisticiran i elegantan. Miriše, kažu, na čisto i traje satima.

Prada Infusion D'iris Prada Infusion D'iris (Foto: Internetska stranica proizvođača)

s.Oliver Selection Women

Dame koje vole ovaj parfem kažu da se radi o vrlo lijepom, ugodnom i nenapadnom mirisu koji je prikladan za svaki dan i sva godišnja doba. Ovaj cvjetno-voćni miris za žene u gornjim notama ima mandarinu, jabuku, bergamot i limetu. U sredini su jasmin, božur i kozja krv, dok bazu čine mošus, jantar i teksaški cedar.

s.Oliver Selection Women s.Oliver Selection Women (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Deset parfema s božanstvenim mirisom božura Parfem s mirisom božura Chloé Acqua di Parma +7 Mistral

Idealni za svaki dan: Deset parfema s nježnim mirisom magnolije Parfem s magnolijom L’Eau d’Issey Eau & Magnolia Issey Miyake Zara 'Violet Blossom' +1 Gucci

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju