Modna kuća Valentino odabrala je uistinu čarobnu lokaciju za prikazivanje svoje nove kolekcije. Kreacije s potpisom kreativnog direktora Pierpaola Picciolija predstavljene su u predivnom ambijentu francuskog dvorca Chantilly.

Galerija Valentino, haute couture, jesen 2023. godine Valentino, haute couture, jesen 2023. godine Valentino, haute couture, jesen 2023. godine - 1 +11 Valentino, haute couture, jesen 2023. godine - 2

Pomalo je paradoksalno održati reviju na povijesnom mjestu koje smatram metaforom za status i moć, simbole koje treba preispitati i staviti u novi kontekst, rekao je Piccioli, napomenuvši kako su paradoksi i jednostavnost bili dva konceptualna pokretača prilikom osmišljavanja ove haute couture kolekcije za jesen 2023. godine.

Sve se svodi na prikrivanje truda koji je potreban za postizanje jednostavnosti, dodao je.

Valentino: Posljednji modni car koji zna što žene žele Valentino Valentino - 2 Valentino - 1 +22 Valentino - 5

Ovu filozofiju sažeo je prvi look u kolekciji. Nakon trogodišnje pauze, Kaia Gerber vratila se nošenju haute couture revija i otvorila je odjevena u naoko jednostavnu kombinaciju sastavljenu od bijele košulje i traperica.

Valentino, haute couture, jesen 2023. godine Kaia Gerber otvorila je reviju modne kuće Valentino (Foto: Profimedia)

Traperica koje to zapravo nisu. U ove hlače napravljene od svilenog gazara ušivene su mikro-perlice obojane u 80 različitih tamnoplavih nijansi kako bi se vizualno stvorio dojam trapera.

S druge strane, Piciolli je na pistu poslao i prave traperice - reciklirani model brenda Levi's iz 1966. godine za ovu prigodu ukrašen zlatnim vezenim aplikacijama.

Valentino, haute couture, jesen 2023. godine Valentino, haute couture, jesen 2023. godine (Foto: Profimedia)

Kontroverzne "izvrnute" traperice u odličnom izdanju sa zagrebačke špice Unravel Project, jesen/zima 2019. Unravel Project, proljeće/ljeto 2020. Zara, 39,95 EUR +4 Stražnja strana Zarinih izvrnutih traperica

30 zagrebačkih street style izdanja u kojima vladaju traperice Traperice u street style izdanjima iz Zagreba - 1 Traperice u street style izdanjima iz Zagreba - 4 Traperice u street style izdanjima iz Zagreba - 10 +23 Traperice u street style izdanjima iz Zagreba - 7

A kako nositi traperice u večernjim izlascima savjetuje Marko Grubnić u video-kolumni Dreskod xMarko:

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju