"Peekaboo" pramenovi zapravo su skriveni pramenovi koji vašoj frizuri mogu dati suptilnu promjenu ili potpuno novi look. Rade se ispod gornjeg sloja kosa tako da se, kada kosu nosite raspuštenu, gotovo i ne vide ili tek izviruju, ali zato maksimalno dolaze do izražaja kada, primjerice, kosu svežete u polu-rep.

Peekaboo pramenovi jedan su od velikih frizerskih trendova za ovo proljeće i ljeto, a ime u prijevodu s engleskog znači 'igra skrivača'. Naziv je dobro pogođen jer riječ je o pramenovima koji zaista jesu skriveni ispod gornjeg sloja kose.

Mogu biti vrlo odvažni u duginim bojama ili sasvim decentni u pastelnim tonovima. Za pramenove vrlo naglašene boje treba uzeti u obzir da ćete morati izblajhati kosu, što ju može do neke mjere oštetiti, pa svakako priuštite kosi proteinski tretman jednom ili dvaput mjesečno kako biste ojačali popucale vlasi.

Peekaboo pramenovi odličan su način da kosi dodate malo jarkih boja ili da kosi, pa tako i licu, dodate malo topline. Ne mora to biti drastična primjena. Suptilni tonovi također mogu napraviti čuda. Primjerice, plavi pramenovi mogu izvirivati ispod ostatka kose smeđe boje.

Idite na tonove koji komplimentiraju vašoj prirodnoj boji kosi. Suptilni kestenjasti tonovi savršeno će se uklopiti u glatki smeđi bob.

Prije odlaska frizeru, ili u konzultaciji s njime, odlučite koliko pramenova želite i u kojoj boji. Želite li nešto vrlo suptilno ili potpuno promijeniti frizuru?

Peekaboo pramenovi su manje ili više gusti pramenovi koji se rade ispod gornjeg sloja kose. Kada kosu nosite raspuštenu s razdjeljkom kao i inače, pramenovi se gotovo ni ne vide, ili tek izviruju. Poigrajte se raznim stilovima kako biste otkrili vaše peekaboo pramenove, poput polu-repa ili visokog repa.

Obično se nanose prema prednjem dijelu glave, ne bliže od dva i pol centimetra od razdjeljka. Kod bojanja pramenova frizer će vas prvo pitati gdje inače nosite razdjeljak, kako bi mogao odrediti gdje će točno raditi pramenove.

Valovita kosa može u trenu promijeniti čitav vaš izgled.

Valovi su idealni za peekaboo pramenove jer će na takvoj kosi biti još uočljivi i efektniji.

Pramenovi koji se "igraju skrivača" izgledat će sjajno i na prirodnoj boji kosi. Stilizirajte kosu u voluminozne kovrče kako biste vašu novu boju učinili još privlačnijom. Nikada ne možete pogriješiti s pramenovima na ravnoj kosi. Na svilenkastoj, glatkoj kosi peekaboo pramenovi privući će još više pažnje te maksimalno zablistati.

Slika nije dostupna Money piece: Tehnika bojanja kose i za žene koje se dvoume oko pramenova

Slika nije dostupna Svima dobro stoji! Najlakši način za promjenu boje kose bez bojenja cijelog vlasišta

Tražite opciju za dugoročno nošenje pramenova? Ideja s kojom nećete pogriješiti su bakreni pramenovi. Takvi tonovi idu uz svako godišnje doba te savršeno na tamno smeđu podlogu za dodatni volumen i dojam dimenzije.




 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju