Modne kombinacije jedan su od najvažnijih detalja kad govorimo o kompletnom scenskom nastupu na Eurosongu, a ove smo godine mogli vidjeti doista sve – od perja i rogova pa sve do sasvim prozirnih odjevnih komada.

Galerija Ladaniva, Armenija Srpska predstavnica Teya Dora u prvom polufinalu Eurosonga 2024. Ladaniva, Armenija +2 Polufinalno izdanje Angeline Mango

Stručnjaci kažu da su ove godine mnogi podbacili, a mi smo upitali stilista, dizajnera i vlasnika brenda DeLight Ivana Friščića da izdvoji pet najboljih modnih izdanja s ovogodišnjeg Eurosonga.

1. Nemo, Švicarska

Predstavnik Švicarske Nemo je pravo osvježenje na pozornici. Inače ga ne bih spomenuo, ali ostatak scene je stilski podbacio.

Naime, mladi je Švicarac odjenuo minicu koja bi na našem tržištu teško bila shvaćena, no trebamo gledati aspekt scenskog nastupa i top od našivenih til traka. Kombinacija koja može živjeti samo na pozornici Eurosonga ili Coachelle, svakako je osvježenje, govori Ivan.

Nemo u drugom polufinalu Eurosonga 2024. Nemo u drugom polufinalu Eurosonga 2024. (Foto: Afp)

2. Ladaniva, Armenija

Drugo mjesto na listi najbolje odjevenih na ovogodišnjem Eurosongu zauzela je predstavnica Armenije, Ladaniva.

Ladaniva je odjenula nešto poput narodne nošnje, a čitavi scenski nastup bio je prepun etno motiva te kostim koji možda izgleda simplificirano je u cijelom paketu sa grafikom i plesačima izgledao atraktivno i zanimljivo, nastavio je Ivan.

Ladaniva, Armenija Ladaniva, Armenija (Foto: Afp)

3. Angelina Mango, Italija

Iako smo od talijanskih predstavnika naviknuli na puno atraktivnije i stilski potpunije odjevne kombinacije, cjelokupni scenski nastup je ono što je Italiju na ovogodišnjem natjecanju stavilo na listu top pet.

Izuzetno zanimljive grafike, koje se savršeno ljube sa kostimima dio su talijanskog scenskog nastupa. Bodi poput tetoviranih tijela i korzet na pjevačici zanimljivi su scenski moment, istaknuo je.

Polufinalno izdanje Angeline Mango Polufinalno izdanje Angeline Mango (Foto: Afp)

4. Teya Dora, Srbija

Potkraj liste našla se i mlada predstavnica Srbije Teya Dora koju ćemo također pratiti u velikom finalu Eurosonga.

Haljina srpske predstavnice scenski je bila zanimljiva. Iako već viđen stil na eurovizijskoj pozornici nekako je predstavljanje suprotnosti klasičnom stilu srpskih izvođačica te ga izdvajam iz tog razloga. Nježno i eterično, kao suprotnost stijeni koja je dio scenskih rekvizita, rekao nam je Ivan i dodao da su se muškarci ove godine odjenuli puno originalnije od žena.

Nekako je dojam da se ženski stajling bazirao na prorezima, čipki i golim dijelovima tijela. Kao da je nit vodilja bila pokazivanje kože, govori.

Srpska predstavnica Teya Dora u prvom polufinalu Eurosonga 2024. Srpska predstavnica Teya Dora u prvom polufinalu Eurosonga 2024. (Foto: Profimedia)

5. Baby Lasagna

I za sami kraj, naš Marko. Ivan ističe kako ga nije htio staviti na ovaj popis, ali je Marko uvjerljivo najbolje odjeveni natjecatelj ovogodišnjeg Eurosonga.

Marko je na scenu donio nešto autentično i drugačije, što je još šise došlo do izražaja upravo zbog činjenice da su ostali bili izuzetno nemaštoviti.

Od ovih pet kombinacija najviše mi se sviđa...

glasova:

Fenomen tabletića koji je skoro dodirnuo zvjezdanu orbitu kockica ostati će zapisan u Hrvatskoj (modnoj) povijesti bez obzira pobijedio Marko ili ne. Vjerujem da je konačno došao trenutak u kojem će Lepoglavska i Paška čipka te hrvatsko čipkarstvo postati svjetski poznato. I to prvenstveno zahvaljujući autentičnom, svom i zanimljivom Marku, zaključio je.

Baby Lasagna u eurovizijskom kostimu dizajnerice Valentine Pliško Baby Lasagna u eurovizijskom kostimu dizajnerice Valentine Pliško (Foto: Profimedia)

  Znate li koji? Veliki eurovizijski trend pokrenula je jedna hrvatska pjevačica Preskidanja su trend koji je pokrenula naša Danijela Martinović Skidali su se i članovi Leta 3 Andrea Šušnjara na Eurosongu 2009. +6 Severina na Eurosongu 2006. Od elegantne klasike do kultnog kiča: Kako je nekad izgledala eurovizijska moda? Jacqueline Boyer na Euroviziji 1960. godine Isabelle Aubret osvojila je Euroviziju 1962. s pjesmom Gigliola Cinquetti na Euroviziji 1964. godine +10 Gigliola Cinquetti na Euroviziji 1964. godine

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju