Srpska pjevačica Teya Dora u finalu Eurosonga izvela je skladbu "Ramonda", a njezina je odjevna kombinacija bila u skladu s tom dirljivom baladom.

Galerija Srpska predstavnica Teya Dora u prvom polufinalu Eurosonga 2024. Srpska predstavnica Teya Dora u prvom polufinalu Eurosonga 2024. Srpska predstavnica Teya Dora u prvom polufinalu Eurosonga 2024. +0 Srpska predstavnica Teya Dora u prvom polufinalu Eurosonga 2024.

Ramonda je naziv pjesme kojom talentirana glazbenica, pravog imena Teodora Pavlovska, predstavlja Srbiju na ovogodišnjoj Pjesmi Eurovizije, a riječ je o Natalijinoj ramondi, srpskom nacionalnom cvijetu koji se još naziva i „cvijet feniks“ jer čak i kad se potpuno osuši, može oživjeti kada se zalije.

Upravo je taj cvijet bio inspiracija i za Teya Dorinu eurovizijsku kombinaciju, a za njega je zaslužna Sanda Simona, jedna od najcjenjenijih srpskih modnih dizajnerica.

Srpska predstavnica Teya Dora u prvom polufinalu Eurosonga 2024. Srpska predstavnica Teya Dora u prvom polufinalu Eurosonga 2024. (Foto: EBU / Sarah Louise Bennett)

Gotovo bajkovita kreacija sastoji se od nekoliko slojeva u crnoj i sivoljubičastoj boji, nepravilno rezanih pri dnu tako da su se ispreplitali i vijorili dok se kretala po pozornici.

Dizajn haljine kombinira elemente srpske srednjovjekovne viteške tradicije i magičnog vilinskog svijeta, a poseban je detalj crni pleteni ručni rad na rukavima i detalju oko struka za koji je zaslužna Dejana Momčilović. Simbolizira prividnu krhkost koja u neočekivanim i ključnim trenucima naraste u golemu snagu.

Srpska predstavnica Teya Dora u prvom polufinalu Eurosonga 2024. Srpska predstavnica Teya Dora u prvom polufinalu Eurosonga 2024. (Foto: Profimedia)

Duga sjajna crna kosa sa šiškama dodatno je zaokružila cijeli, gotovo vilinski dojam, a efekti dima, bljeskova i velika kamena stijena na sceni doista su bili pun pogodak za prenošenje emotivne i duboke poruke pjesme kojom se Teya Dora predstavila u finalu Eurosonga.

Srpska predstavnica Teya Dora u prvom polufinalu Eurosonga 2024. Srpska predstavnica Teya Dora u prvom polufinalu Eurosonga 2024. (Foto: EBU / Sarah Louise Bennett)

Španjolska predstavnica na Eurosongu 2024. imala je upečatljiv nastup Španjolska predstavnica s muškarcima u korzetima i na štiklama poslala tako dobru poruku Valentina Pliško za Baby Lasagnu dizajnirala je prekrasan crveni prsluk s imitacijom zlatoveza - 7 I vez na prsluku Baby Lasagne ima svoju priču, a veže se za Slavoniju i Dubrovnik Voditeljice Stilist Ivan Friščić: "Večeras smo vidjeli možda i najbolje izdanje koje su nosile voditeljice Eurosonga"

Baby Lasagna rasplesao Europu! Istarska čipka i rokerska frizura dostojni prave eurovizijske zvijezde Baby Lasagna u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga Baby Lasagna u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga Košulja Baby Lasagne inspirirana je istarskim tabletićima - čentrinima +2 Spektakularan nastup Baby Lasagne Poljakinja Blanka zapalila je eurovizijsku pozornicu u efektnoj haljini i poslala snažnu poruku o ženskoj snazi Predstavnica Poljske, Blanka s pjesmom Predstavnica Poljske, Blanka s pjesmom Predstavnica Poljske, Blanka s pjesmom +3 Predstavnica Poljske, Blanka s pjesmom

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju