1. Zeleni čaj
Bogat je polifenolom, moćnim antioksidantom koji sprečava razvoj bakterija u usnoj šupljini.
Žvakanje cjelovitih sjemenki klinčića, kardamoma, komorača ili anisa pomaže u trenutnom uklanjanju neugodnog zadaha
2. Svježe bilje
Klorofil iz svježeg bilja upija mirise, stoga ga žvačite nakon što ste jeli luk. Odličan izbor bit će peršin, menta, kopar, bosiljak, ružmarin, timijan, zmijina trava i korijander. Ako vaše jelo već sadrži svježi peršin ili drugo svježe bilje žvačite ga za trenutno svježiji dah. Progutate li bilje nakon što ste ga prožvakali produžit ćete njegovo djelovanje u borbi protiv lošeg zadaha.
3. Jabučni ocat
Šalici vode dodajte pola žličice jabučnog octa i grgljajte. Ne samo da će vam u ustima ostati ugodan osjećaj svježine već ćete se i riješiti okusa luka koji je možda ostao na jeziku.
4. Mlijeko
Masnoća u mlijeku neutralizira sumpor koji se nalazi u luku, dok voda iz mlijeka djeluje kao sredstvo za ispiranje usta. Punomasno mlijeko učinkovitije je od obranog jer sadrži više masnoća.
5. Začini
Žvakanje cjelovitih sjemenki klinčića, kardamoma, komorača ili anisa pomaže u trenutnom uklanjanju neugodnog zadaha.