Jedno od najposebnijih modnih remek-djela na ovogodišnjoj Met Gali nosila je mlada južnoafrička pjevačica Tyla. Na najvećem modnom događanju održanom u New Yorku Tyla se pojavila u haljini izrađenoj od pijeska s potpisom luksuzne francuske modne kuće Balmain.

Galerija Tyla na Met Gali u haljini od pijeska modne kuće Balmain - 4 Tyla na Met Gali u haljini od pijeska modne kuće Balmain - 2 Tyla na Met Gali u haljini od pijeska modne kuće Balmain - 5 +5 Haljina od pijeska ima i impresivan dugački šlep

Prvi Tylin dolazak na Met Galu bio je itekako spektakularan, a njezina pješčana haljina bila je posveta pijesku vremena, odnosno prolaznosti vremena, kao odgovor na dress code Garden of Time. Olivier Rousteing, kreativni direktor modne kuće Balmain, posebice je bio zaintrigiran idejom prolaznosti Tyline haljine.

Tyla na Met Gali u haljini od pijeska modne kuće Balmain - 2 Tyla na Met Gali u nevjerojatnoj haljini od pijeska modne kuće Balmain (Foto: AFP)

Inspiracija za ovu kreaciju proizašla je iz želje za redefiniranjem granica i pretvaranjem prolaznog materijala u vječno remek-djelo. Ideja o oblikovanju odjevnog predmeta od nečega prolaznog kao što je pijesak zapalila je moju maštu i nisam mogao biti sretniji krajnjim rezultatom, kazao je Rousteing za Vogue. Kako bi joj haljina, koja se nosi samo jednom, savršeno pristajala, u Balmainu su napravili odljev njezinog tijela. Pjevačica je otkrila kako su željeli napraviti nešto kreativno, nešto potpuno drugačije za njezinu prvu Met Galu.

Tyla na Met Gali u haljini od pijeska modne kuće Balmain - 6 Haljina od pijeska ima i impresivan dugački šlep (Foto: AFP)

Kad su mi u Balmainu pokazali ideju i skicu, znala sam da je to savršeno. To je bila luda ideja i jako mi se svidjela, rekla je mlada umjetnica. Haljina bez naramenica napravljena je tako da prianja uz svaki milimetar njezina tijela, dok se dolje širi u sirena kroj. Izrađena od tri različite boje pijeska pomiješanog s mikro kristalićima, haljina se presijavala sa svakim Tylinim pokretom. Uz tu jedinstvenu haljinu savršeno se uklopila torbica u obliku pješčanog sata, također Balmainova kreacija, kao i zlatna ogrlica ukrašena kristalima njujorškog brenda Alexis Bittar.

Tyla na Met Gali u haljini od pijeska modne kuće Balmain - 3 Tyle je trebala pomoći pri kretanju u haljini od pijeska (Foto: AFP)

Za Tylin stajling na Met Gali zaslužna je stilistica Katie Qian, a dodala joj je još viseće naušnice s kristalom u obliku suze te dva velika prstena. Pomno je izabrana i manikura pa su nokti pjevačice bili ukrašeni padajućim umjetnim dijamantima, a za završni spektakularni dojam ramena i ruke posula je pijeskom i svjetlucavim česticama.

Zbog nemogućnosti samostalnog kretanja u nevjerojatnoj toaleti od pijeska, Tyla je pri hodanju imala pomoć četiri muškarca koji su nosili donji dio haljine, a jedan je i nju cijelu nosio na stepenicama. Na pitanje E! Newsa može li sjesti, Tyla je ležerno odgovorila:

Koga je briga ljudi? Slatka sam!

Tyla na Met Gali u haljini od pijeska modne kuće Balmain - 1 Tylu su u haljini od pijeska morali nositi (Foto: AFP)

Izdanje u kojem se Demi Moore iz gusjenice pretvorila u prekrasnog leptira Demi Moore na Met Gali Demi Moore na Met Gali Demi Moore na Met Gali +2 Demi Moore na Met Gali

Jennifer Lopez na Met Galu stigla u goloj haljini s 2,5 milijuna perlica i kristala Jennifer Lopez ponovno je ostavila snažan dojam Jennifer Lopez u Schiaparelli krecaciji Jennifer Lopez u Schiaparelli kreaciji s 2,5 milijuna kristala i perlica +0 Schiaparelli haljina imala je i šlep

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju