Prošlo je 20 godina od premijere prvog dijela filma "Plavuša s Harvarda". Dva desetljeća kasnije taj film smatra se klasikom pop-kulture, a Elle Woods zahvalni smo jer nam je pokazala kako biti vrckav, iskren, optimističan i kako vjerovati u sebe.

Galerija

Film, za one koji se ne sjećaju, ako takvi uopće postoje, priča priču o mladoj Elle Woods, koja odluči studirati pravo na Harvardu kako bi vratila dečka. U nastavku filma nadmašila je svačija očekivanja na putu da postane vrlo uspješna - i moderna odvjetnica.

Plavuša s Harvarda imala je premijeru prije 20 godina. Vrijeme leti kada ste zauzeti upotrebom pravnog žargona u svakodnevnom životu.

Ali stvarno... uloga Elle Woods bila je uloga života i počašćena sam jer sam bila dio dijeljenja njezine priče sa svima vama.

Svaki meme, diplomska kapica, glazbeni broj, kostim za Noć vještica... donijeli su mi toliko radosti protekla dva desetljeća, pitam se što će Elle sljedeće napraviti?, napisala je na svom profilu na Instagramu povodom dva desetljeća filma glumica Reese Witherspoon, koja je  genijalno odigrala glavnu ulogu u filmu. 

Modne kombinacije Elle Woods - 2
Elle Woods je prava modna ikona (Foto: Profimedia)

Kada je Reese pristala biti Elle Woods, potpisala je ugovor prema kojem može zadržati svu (dizajnersku) odjeću iz filma pa je u poseban ormar pospremila 60 kombinacija kojima dominira ružičasta boja.

Iako je film poznat po živahnoj radnji i kultnim citatima, i odjeća je ta po kojoj ga i danas pamtimo. Već spomenuta ružičasta boja, šljokice, perje... samo su dio onoga što je voljela i voli Elle.

Dijela tih kombinacija za pamćenje prisjetili smo se u našoj galeriji. Uživajte u modnim prizorima koji nam uvijek poprave raspoloženje i koje nitko, ali nitko ne može nositi dobro kao Elle Woods. 

Modne kombinacije Elle Woods - 4
Kombinacijama Elle Woods dominira ružičasta boja (Foto: Profimedia)