Kako do ljeta brojimo sitno, mnogi od nas su se okrenuli teretanama, aktivnostima u prirodi i vježbama snage kako bi poradili na liniji i ponosno prošetali plažom. No, o tome kako je zadržati i ne pokleknuti pred brojnim slasnim iskušenjima razgovarali smo s poznatom plesačicom Paulom Jeričević, koja je s nama podijelila nekoliko trikova pomoću kojih održava liniju tijela, na kojoj joj mnogi od nas zavide.

Galerija Paula Jeričević Paula Jeričević Paula Jeričević +11 Paula Jeričević

Osim činjenice da se svakodnevno bavim sportom, postoje dva mala trika koja mi pomažu da ostanem u balansu – važem se svakodnevno i pijem puno vode. Uz pomoć vode često zavaravam svoj želudac jer ga ona ispuni, pa nisam toliko gladna, a vaga mi pomaže u kontroli težine. Tako znam kada sam se opustila i kada trebam ponovo poraditi na sebi i pripaziti na unos hrane, objasnila je Paula Jeričević.

Prehrana čini veliki dio u postizanju željene linije, zbog čega često izbacujemo ugljikohidrate iz svoje dijete kako bismo smanjili obujam tijela. Međutim, svaki od nutrijenata ima svoju funkciju, pa tako i zloglasni ugljikohidrati, koji nam daju energiju da izdržimo dan. To shvaća i Paula, čiji je dan ispunjen brojnim aktivnostima, pa ne stigne uvijek paziti na to što jede.
'z bregov Protein 'z bregov Protein (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)
Jako volim hranu koja deblja, posebice grickalice i slatko, no trudim se držati balans između svojih želja i potreba. Nisam si nikada voljela uskraćivati namirnice. Ako nešto volim, onda to i jedem, samo je bitno da s time ne pretjerujem, pa ako si već dozvolim pokoji loš obrok, onda ga 'riješim' treningom.

Iako se jako trudimo da treningom iznojimo i potrošimo kalorije koje smo tijekom dana unijeli, naši mišići su nakon treninga istrošeni i slabi i zahtijevaju hranu koja će im pomoći u regeneraciji. Taj obrok nikako ne bi smio biti baziran na mastima i ugljikohidratima, već na proteinima, koji će pomoći izgraditi mišićna vlakna i tako olakšati put do željene linije.

Postoji mit da proteini debljaju i povećavaju masu tijela, no to definitivno nije istina. Nakon dobrog treninga mišići su umorni i oštećeni i trebamo ih nekako obnoviti, a svi znamo da tu zadaću najbolje odrađuju proteini, rekla je Paula i dodala: Iako često nemam puno vremena razmišljati o prehrani, želim uvijek biti sigurna da sam unijela dovoljno proteina u svoje tijelo. Zato, kad god stignem, gledam da popijem neki mliječni napitak s dodatkom proteina. Tako se u mojoj torbi uvijek pronađe jedan 'z bregov Protein, za koji znam da će mi pomoći u očuvanju mišića i dati mi dovoljno energije da izdržim dan.
Paula Jeričević Paula Jeričević (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)
Kada govorimo o mršavljenju i oblikovanju tijela, posebice trbuha i nogu, koji nam najčešće zadaju glavobolje, trebali bismo uvijek davati prednost proteinima nad ugljikohidratima i mastima jer pomažu u izgradnji i obnovi mišića te potiču imunitet. Svako pakiranje 'z bregov Proteina sadrži 50 grama bjelančevina, što je dovoljna dnevna doza proteina za one koji žele poraditi na izgledu svojeg tijela.

Najdraži su mi 'z bregov Protein šumsko voće i onaj od čokolade jer uvijek zadovolje moju želju za slatkim i pruže mi onaj osjećaj sitosti koji mi je potreban tijekom dana. Iako sam luda za slatkim, ovaj mliječni napitak nema dodanog šećera, pa se ne moram bojati da će utjecati na moju liniju, rekla je Paula.
Paula Jeričević Paula Jeričević (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)
Kako je u sportu, plesu i općenito treningu od malih nogu, svjesna je da bez muke ne možemo doći do željenih rezultata.

Odmalena sam osvijestila koliko je sport bitan kako za fizičko tako i za psihičko stanje, pa moram priznati da ne pamtim da je prošao dan bez neke vrste treninga. S obzirom na to da osim svojih redovnih treninga podučavam i vodim grupe, krećem se od jutra do mraka. Upravo mi takav način života pomaže da ostanem fit, pa bih svakako rekla da je za održavanje linije bitna fizička aktivnost.

Trčanje na traci ili u prirodi i kružni treninzi mogu biti itekako naporni, a za mnoge od nas i dosadni, posebice ako smo rekreativci koji još nismo stvorili zdravu naviku vježbanja. Ako nismo na ''ti'' s ovim načinom tjelovježbe, Paula savjetuje da se okušamo u jednom koji će nas istovremeno zabaviti, ali i dobro istrošiti.
Paula Jeričević Paula Jeričević (Foto: Nova Studio / Pavao Bobinac)
Ipak sam plesačica, pa bih svakome najprije preporučila da se bavi plesom. Osim što je zabavan i uz njega vrijeme brzo prođe, itekako se oznojiš i umoriš. Osim toga, plesom istežemo mišiće i dobivamo onaj vretenasti i izduženi izgled tijela, što svi priželjkujemo. Česte su predrasude kako je ples hobi i kako je to samo 'skakutanje na muziku' – izazivam sve da dođu i odrade jedan tehnički trening sa mnom. Brzo će se razuvjeriti, zaključila je Paula.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Vindija po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju