Sako je modni klasik nosiv u gotovo svakoj prigodi zbog čega ima svoje mjesto u većini ženskih garderoba.

Galerija Sako je odjevni predmet koji spada u kategoriju modnih klasika s.Oliver, 69,99 eura Massimo Dutti, 149 eura +13 H&M, 34,99 eura

Ovaj odjevni komad, nekad rezerviran uglavnom za poslovne ili svečane prigode, danas se nosi u svim situacijama i kombinacijama.

Gotovo da nema komada u garderobi koj se ne može iskombinirati sa sakoom. Nosimo ih uz traperice, suknje i haljine, a kada je u pitanju obuća kombiniramo ih s tenisicama, štiklama, čizmama... Ovaj komad jednako dobro funkcionira u ležernim i svečanim varijantama.

Dobar sako nosiv je u svim prigodama Dobar sako nosiv je u svim prigodama (Foto: Shutterstock)

Bliže nam se hladniji dani zbog čega su trgovine svoje police i web-shopove napunile jesenskim odjevnim komadima, među kojima su i sakoi stvoreni za prijelazno razdoblje.

Ponuda sakoa u jesenskim kolekcijama uistinu je raznovrsna tako da svako može pronaći model za sebe. U ponudi su razne boje i krojevi.

Sinsay, 19,99 eura Sinsay, 19,99 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Scotch & Soda (Europa92), 229,95 eura Scotch & Soda (Europa92), 229,95 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Mi smo zavirili u ponudu trgovina i u galeriji na početku teksta izdvojili 15 modela sakoa koje ćete sigurno iznositi prije nego što budemo morali uskočiti u deblje jakne i kapute.

Pogledajte kako dame na hrvatskim ulicama kombiniraju omiljene sakoe Splitsko street style izdanje Splitsko street style izdanje Zagrebačko street style izdanje +12 Zagrebačko street style izdanje

Wow, wow, wow! Dama iz centra Zagreba u zelenoj haljini s placa izgleda kao milijun dolara Zagrebačko street style izdanje u zelenoj haljini s placa Zagrebačko street style izdanje u zelenoj haljini s placa Zagrebačko street style izdanje u zelenoj haljini s placa +8 Zagrebačko street style izdanje u zelenoj haljini s placa

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju