Jedini način ozdravljenja u slučaju raka dojke njegovo jest rano otkrivanje. Prepozna li se u početnoj fazi, potpuni oporavak gotovo je siguran. Kako bi se dijagnosticirale nepravilnosti na dojci u obliku kvržica, potrebno je redovito obavljati samopreglede i mamografiju.

Toga su svjesne i žene iz hrvatskog javnog života koje su iskoristile priliku kako bi pozvale druge žene da svoje zdravlje stave na prvo mjesto i redovito obave jedan od najvažnijih pregleda kad govorimo o ženskom zdravlju.

Među njima je i televizijska, kazališna i filmska glumica Nina Violić.

Žene, kontrolirajte cice svake godine. Nemojte se samo pipati, nego odite na mamografiju i na ultrazvuk. Gledajte i kakvi doktori rade ultrazvuke, jer ima onih loših, a ima i onih genijalnih.

Svake godine napravite pregled i onda sretne poslije odite na čašu šampanjca jer ste zdrave. Ako nešto i nađete – rano ste otkrile i ponovno ste zdrave, čim vas operiraju. Dakle, nema raka cica, to ovisi samo o vama i vašoj volji, poručila je Nina.

Koji su faktori rizika, na koji način obavljati samopregled, koliko često raditi mamografiju s obzirom na životnu dob, te poruke drugih poznatih žena, možete pronaći u nastavku.

Maja Šuput Maja Šuput: "Drage moje, uzmite nekoliko trenutaka za sebe. Ne samo u listopadu, nego uvijek" Bojana Gregorić Vejzović Bojana Gregorić: "U vremenu kad komuniciramo fotografijama, napravite onu najvažniju, fotografiju vaših grudi" Martina Borovec i mama Ivanka Majčina borba s rakom: "Moja je mama željela život. Biti na mojoj promociji, praviti knedle, šetati nasipom s tatom i upoznati moju djecu" Ružičasta vrpca Protiv raka dojke ranim otkrivanjem: Koliko često obavljati samopregled i u kojem dijelu ciklusa? Rak dojke Od prevencije do pobjede: Sve što moramo znati o raku dojke

 

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju