Iako većina priželjkuje velik dom u kojem ima i više nego dovoljno mjesta za sve prostorije koje smatramo nužnima za život, mnogi ipak imaju malo kvadrata na raspolaganju. Naravno, to ne znači da malen životni prostor ne može biti lijep i kompaktan.

Galerija Povišen krevet Povišen krevet Povišen krevet s improviziranim ormarom +5 Povišeni krevet s improviziranim prostorom za sjedenje

Da bismo to ostvarili, prije svega moramo odabrati funkcionalne komade namještaja. Srećom, na tržištu odavno možemo pronaći vrlo praktičan namještaj napravljen ciljano za male nekretnine koji nam omogućuje da više prostornih jedinica spojimo u jednu.

Jedan od tih komada je i povišeni krevet. Za razliku od kreveta na kat, s kojim dobivamo gornji i donji prostor za spavanje, kod povišenog kreveta imamo samo gornju spavaću jedinicu te ispod nje prazan i vrlo iskoristiv prostor.

Ovakav tip kreveta najčešće viđamo u dječjim ili mladenačkim sobama, ali on itekako može biti dobro rješenje i za odrasle.

Povišen krevet Povišen krevet (Foto: Living4media)

Primjerice, ako u spavaćoj sobi želite osigurati i malo radnog prostora, ispod povišenog kreveta bit će dovoljno mjesta za radni stol sa stolicom te elementima za odlaganje.

Ispod kreveta možete smjestiti i kauč manjih dimenzija te tako dobiti dodatan prostor za odmor i sjedenje.

Pomični povišeni krevet Pomični povišeni krevet (Foto: Living4media)

Pomični povišeni krevet Pomični povišeni krevet (Foto: Living4media)

Isti prostor može vam poslužiti kao mjesto za odlaganje odjeće i obuće - uz pomoć raznih stalaka i malih rješenja za odlaganje stvorit ćete pravi walk-in ormar.

Skuplje, ali jako efektno rješenje je i zatvaranje prostora ispod kreveta, koji se može obložiti staklom i tako vizualno povećati prostor.

Povišeni krevet s ograđenim i ostakljenim prostorom Povišeni krevet s ograđenim i ostakljenim prostorom (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju