Ako biste jeli nešto slatko, a ne da vam se provesti mnogo vremena u kuhinji, ovaj je desert odlično rješenje. Na Facebooku Zadovoljne recept je s nama podijelila i toplo ga preporučila naša čitateljica Margareta Klinčić, koja za sebe kaže da nije neka stručnjakinja za pečenje kolača.

Sastojci za kolač:
½ litre mlijeka
1 instant vrećica pudinga od vanilije
3 žlice šećera
keksi s punjenjem od želea i preljevom od čokolade (npr. Jaffa)
tvrdi keksi s maslacem (npr. Petit Beurre)

Sastojci za glazuru:

100 grama čokolade
50 grama maslaca
3 žlice vode
3 žlice šećera

Kolač se ne peče, a sastoji se od gotovih keksi, pudinga od vanilije i čokoladne glazure.

Priprema:
1. U plitku posudu posložite tvrde kekse s maslacem tako da prekrijete dno.

2. Preko keksa prelijte vrući puding od vanilije koji ste skuhali pomoću instant-praha, mlijeka i šećera.

Mileram torta sa šumskim voćem Kremasta fantazija: Recept za Mileram tortu sa šumskim voćem

Čokoladna torta Uvijek uspijeva! Čokoladna torta koja se priprema bez miksera

Važno je da puding bude vruć kako bi omekšao podlogu. Ako želite da kolač bude kremastiji, udvostručite količinu mlijeka, šećera i instant-pudinga u prahu.

3. Preko pudinga stavite kekse Jaffa okrenute s čokoladnim dijelom prema dolje tako da prekrijete cijelu površinu pudinga od vanilije.

4. Na pari rastopite čokoladu, šećer i vodu da dobijete gustu smjesu. Maknite s vatre, umiješajte maslac i toplo prelijte preko cijelog kolača.

5. Poslužite kolač dobro ohlađen uz omiljeni napitak. Dobar tek!

Savjet plus:
Tvrde kekse možete rasporediti i u kalup za torte te ponoviti isti postupak kako biste goste iznenadili ukusnom tortom.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju