Želite li zdravo živjeti, kruh bi trebali konzumirati što je manje moguće. Kardiokirurg Steven Gundry u svojoj novoj knjizi "The Plant Paradox" tvrdi da ipak postoji zdrava alternativa

Nutricionisti nas godinama uvjeravaju da je najzdravija vrsta kruha ona od cjelovitih žitarica, poput zobi, ječma ili kukuruza. No kardiokirurg Steven Gundry i autor knjige "The Plant Paradox" misli drugačije.

Želite li zdravo živjeti, kruh bi trebali konzumirati što je manje moguće. Kardiokirurg Steven Gundry u svojoj novoj knjizi 'The Plant Paradox' tvrdi da ipak postoji zdrava alternativa

On preporučuje kruh bez ikakvih žitarica – takozvani Bareley Bread koji ne sadrži ni gluten, kvasac ili soju, ali ipak ima okus sličan ovom pekarskom proizvodu.

Kardiolog tvrdi da je ovo najzdravija vrsta kruha jer ne sadrži ni lektine, teško probavljive proteine koji izazivaju cijeli niz biokemijskih poremećaja i pogoršavaju već postojeće upalne procese u tijelu.

Priprema se od bjelanjaka, kokosovog ulja, kokosovog brašna, bademovog brašna, lješnjakovog brašna i još nekoliko sastojaka.

Jedna kriška ima oko 3 grama bjelančevina, a cijena mu je poprilična – čak stotinjak kuna za paket. Zasad se može kupiti tek na internetskim stranicama proizvođača.

Kod kuće pak možete isprobatu i pripremu oopsie kruha, koji se priprema bez brašna

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju