Kristina Hrkač Čotar najbolji je dokaz da surfanje po internetskim portalima može biti izvrsna inspiracija za uređenje vlastita doma.

Otkako je većina svijeta u karanteni, ona je upravo na internetu pronašla ideje za uređenje svojeg balkona kako bi obitelji ponudila ugodnu oazu za druženje i opuštanje.

Stan u naselju Gajevo na Jarunu kupili smo prije dvije i pol godine te smo ga renovirali, no balkon je zabljesnuo tek sada, otkriva nam Kristina.

Riječ je o lijepom prostoru veličine 1,7 x 3,5 metara u prizemlju zgrade koji od znatiželjnih pogleda skriva živa ograda od raznovrsnog bilja i cvijeća.

Stan Valentine Šestan u Rijeci - 17 Viseće fotelje i ljuljačke: Šest traženih modela stvorenih za balkone i terase

Nalazimo se u prekrasnom i mirnom djelu grada gdje rijetko tko slučajno zaluta, tako da smo sretni što nema buke, a zelenilo koje nas okružuje vara mozak pa često mislimo da smo na selu, kaže ponosna mama troje mališana.

Da stvori ugodnu oazu za boravak na balkonu, bilo je potrebno tek nekoliko komada namještaja te pokoji efektni detalj. Jednostavnu garnituru za sjedenje iz Jyska i ružičasti dječji naslonjač iz IKEA-e sparila je s nekoliko dekorativnih jastuka te sa starom ponjavom iz Slavonskog Broda od koje se ne odvaja već godinama.

Na zidovima je izložila slike kupljene u Egiptu, gdje je bila na odmoru prošle godine, a u cijelu priču uključila je i umirujuće zvukove hvatača snova (dream catchera) koji je dobila na poklon od mame.

Stolić promjera 50 cm,Vivre.hr, 808 kn Sedam stolića za ispijanje kave koji će stati i na najmanji balkon

Posebnu draž cijelom balkonu dala je viseća ljuljačka iz Jyska, koju je Kristina kupila na akciji za svega 200 kuna, a koju njezina djeca obožavaju.

Zapravo je moj muž taj koji ima oko za lijepo, ali, eto, ispalo je da sam balkon uredila sama na vrlo jednostavan način te sa stvarima koje su nama drage. Naš je balkon idealne kvadrature za održavanje, a opet ima dovoljno prostora da se utrpa nas dvoje odraslih i troje djece, zaključuje Kristina Hrkač Čotar.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju