Veze koje stvorimo u ranim godinama ostavljaju trajni trag u našem životu i obogaćuju ga, čak i ako se dogodi da se s godinama od tih osoba udaljimo. S prijateljicama iz djetinjstva provele smo prve dane svog života i one su jedine koje mogu razumjeti neke stvari i smijati se s nama nekim zajedničkim uspomenama.

Iako nas život iz raznih razloga zna razdvojiti od najboljih prijateljica iz djetinjstva, ta prijateljstva vrlo često znaju trajati cijeli život jer se radi o osobama s kojima imamo prošlost neusporedivu s bilo kojom drugom.

Bez obzira na to kako se život razvije, prijateljice iz djetinjstva uvijek će imati posebno mjesto u našim srcima, a u nastavku su samo neki od razloga.

1. One su dio naših početaka

Prijateljice iz djetinjstva s nama su od naših prvih koraka. Zajedno s njima naučile smo pisati, zbrajati, oduzimati, bavile se sportom... Povrh svega, skupa smo se zabavljale i dijelile smo bezbrižne životne trenutke kada je najvažnija bila dobra igra.

 

Slika nije dostupna Situacije u kojima žena nikada ne bi smjela osuđivati ženu

 

2. O nama znaju stvari koje nitko drugi ne zna

Ne moraju to biti neke velike tajne, ali prijateljice iz djetinjstva s nama dijele anegdote iz najranijih dana. Uspomene iz djetinjstva nešto su što se zauvijek ureže u naše sjećanje, a prijateljice iz djetinjstva bile su uz nas dok smo stvarale te uspomene.

3. S njima možete biti ono što jeste

Prijateljica koja je bila uz nas od samih početaka zna sve naše mane i vrline. Uz nju možemo biti ono što jesmo jer, možda su se godinama neki naši stavovi i mišljenja promijenili, ali u osnovi svi mi ostajemo ona ista osoba koja smo oduvijek bili, a prijateljica iz djetinjstva poznaje baš tu osobu.

4. Uz njih smo učili vrijedne životne lekcije

Istraživanja su pokazala da uz prve prijatelje učimo što je povjerenje i kako nekome vjerovati. Iz tog povjerenja rađaju se odnosi koje vrijedi čuvati cijeli život.

 

Prijateljstvo Neraskidiva veza: Pet znakova da ćete zauvijek biti prijateljice

 

5. Uvijek se imate kome vratiti

Možda ste se preselili, pronašli ste nove prijatelje, živite u drugoj zemlji... Kako god i što god, prijateljica iz djetinjstva uvijek će se obradovati vama, vašem pozivu, poruci ili dolasku. Bilo kakva neugodnost brzo će proći i uslijedit će višesatno prebiranje po najljepšim uspomenama.

6. Znaju naše slabosti, ali i snagu

Prijateljice koje su s nama od prvog dana gledale su nas kako odrastamo, u svakom smislu te riječi. Znaju što ne možemo, a što možemo, čega se bojimo, kada nas treba držati za ruku... One su skupa s nama otkrivale naše strahove i sve ono u čemu smo jake.

7. Prve su nas gurale da izađemo iz zone komfora

Najbolje prijateljice iz djetinjstva prve su nas nagovarale na neke odvažne poteze i poticale da isprobamo stvari koje inače bismo učinile i, naravno, obrnuto.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju