Ljubiteljice mirisa razveselit će vijest da portal zadovoljna.hr jednoj čitateljici daruje radionicu izrade mirisnih svijeća koju provode Andrea i Ivan Senčar, vlasnici najmirisnijeg zagrebačkog brenda - LitLab.

Njihove radionice mirisnih svijeća imaju edukativno-zabavni karakter, ali simpatični bračni par ističe kako je naglasak ipak na zabavi. Svoju su mirisnu priču pokrenuli za vrijeme korone, a glavni im je cilj bio staviti ljudima osmijeh na lice u tim izazovnim vremenima i povezati ih pomoću osjetila mirisa.

Ovaj mali tim stvara najljepše mirise za dom, a svoju su ponudu proširili genijalnim radionicama na kojima smijeha i dobre zabave ne nedostaje. Tim su jednostavnim koracima stvorili sasvim drugačiju priču kakvu naše tržište još nije vidjelo.

LitLab Atmosfera na radionici izrade svijeća (Foto: LitLab)

Ubrzo su postali prvi brend u Hrvatskoj koji održava takav tip radionica izrade mirisnih svijeća, a njihovu su originalnost prepoznali i podržali brojni polaznici. Osim samog postupka izrade i odnošenja svijeće doma, oni pružaju ugodnu atmosferu uz, svima omiljeni, džin tonik, sokove i – najbolje macaronse u gradu.

Andrea je svako svoje putovanje povezivala s mirisima, a meni je mama usadila ljubav prema parfemima i tako je krenula naša priča. Radionice smo pokrenuli kako bi našu ljubav prema mirisima podijelili s drugima i kako bi se dobro zabavili, zato smo i uklopili džin u cijelu priču, kroz smijeh nam govori Ivan.

LitLab Proces izrade svijeća (Foto: LitLab)

Ja sam preuzela onaj dosadni, edukativni dio, a Ivan onaj zabavni dio i točenje džin tonika, govori nam Andrea i objašnjava kako izgledaju njihove radionice.

Nakon što Andrea održi uvodnu riječ, kreće onaj uzbudljivi dio. Polaznici dobiju vosak koji treba izmjeriti, otapaju ga i mjere temperaturu. Nakon toga biraju mirise, što je, ističu nam, jedan od najdražih dijelova večeri. Slijedi biranje natpisa za svijeće, jer je svaka svijeća personalizirana.

Tu nema ograničenja – svatko na svijeću može staviti što god želi. Slijedi pauza na kojoj poslužuju desert, a nakon pauze radionica se privodi kraju.

Radionica traje dva ili tri sata, ali pravog vremenskog ograničenja nema, sve ovisi o atmosferi. U prosjeku je na radionici od 10 do 16 ljudi, govori nam Ivan.

Ako su vas zainteresirale zanimljive radioniceLitLab-a, prijavite se i budite i vi dio njihove mirisne priče.

Kako do radionice izrade svijeća u LitLabu?

Kako biste osvojii radionicu za datum 17.11. koji vam daruje LitLab potrebno je na našu e-mail adresu napisati zašto biste baš vi trebali dobiti mjesto na radionici.

Vaš odogovor nam pošaljite na info@zadovoljna.hr do 14.11. Ime dobitnice objavljujemo 15.11. Sretno!

Dopuna 15.11.

Dobitnica je Antea Martić. Čestitamo!

  LitLab LitLab (Foto: LitLab)

Daju toplinu, stvaraju atmosferu: Ideje koje će vas inspirirati kako uklopiti svijeće u dom Svijeće Svijeće u jesenskom domu Svijeće u jesenskom domu - 3 +3 Svijeće

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju