Iako na raspolaganju imaju odjeću i modne dodatke najpoznatijih svjetskih dizajnera, neke princeze obožavaju reciklirati staru odjeću te s ponosom nose mamine komade.

  Galerija Neke princeze vole nositi maminu odjeću Švedska kraljica Silvija i krunska princeza Viktorija u istoj balskoj haljini Danska kraljica May i princeza Isabella u istom odijelu +3 Danska kraljica Mary i princeza Josephine u istom kaputu

Kćeri danske kraljice Mary

Danska princeza Isabella obožava nositi maminu odjeću. Kad je u travnju 2022. godine išla na krizmu, idealno izdanje za primanje sakramenta svete potvrde našla je u ormaru svoje mame.

Za ovu priliku odabrala je trodijelno Max Marino odijelo u bijeloj boji koju je kraljica Mary nosila tijekom državničkog posjeta Južnoj Koreji 2019. godine.

I Marijina mlađa kćer Josephine katkad zna posuditi nešto iz maminog ormara. Na svetoj misi u Aarhusu ove godine bilo je vidljivo da je prisvojila mamin lila kaput iz Andiate.

Danska kraljica May i princeza Isabella u istom odijelu Danska kraljica May i princeza Isabella u istom odijelu (Foto: Profimedia)

Švedska kraljica Silvija i krunska princeza Viktorija

Na svečanoj dodjeli Nobelovih nagrada u Stockholmu 2018. godine krunska princeza Victorija nosila je balsku haljinu s potpisom Nine Ricci. Riječ je o kreaciji koju je posudila od svoje mame, a koju je kraljica Silvija nosila 1995. godine na istoj ceremoniji.

Krunska princeza Viktorija u istome duhu odgaja i svoju djecu, pa ne čudi što je princeza Estelle reciklirala njezinu haljinu za 50. obljetnicu od krunjenja njezina djeda Carla XVI. za švedskog kralja.

Krunska princeza Victoria i princeza Estele u H&M haljini Krunska princeza Victoria i princeza Estele u H&M haljini (Foto: Profimedia)

Na svečanosti se pojavila u voluminoznoj zelenoj haljini modelu iz Conscious kolekcije H&M-a koju je Victorija nosila godinu dana ranije.

Vojvotkinja od Edinburgha i Lady Louis Windsor

Lady Louise Windsor katkad zna potražiti modnu inspiraciju u ormaru svoje mame. Na vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle 2018. godine nosila je mini haljinu svoje mame, a koju je vojvotkinja od Edinburgha nosila na Wimbledonu godinu dana ranije.

Vojvotkinja od Edinburgha i Lady Louis Windsor u istoj haljini Vojvotkinja od Edinburgha i Lady Louis Windsor u istoj haljini (Foto: Profimedia)

Kako to izgleda kada kćeri posuđuju robu svojih majki na europskim kraljevskim dvorovima, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Minice nisu samo za mlade cure: Slavne žene starije od 60 koje izgledaju mrak u kratkim haljinama Mini suknje i haljine nisu rezervirane samo za mlade djevojke Christie Brinkley, 70, u mini haljini u New Yorku 2019. Christie Brinkley, 70 godina +5 Christie Brinkley, 70, u mini haljini u New Yorku 2017.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju