Svi obožavateljima knjige poznat je datum 23. travnja.

Riječ je o Svjetskom danu knjige, koji se diljem planeta tradicionalno obilježava u knjižarama i knjižnicama raznim programima, gostovanjima autora, potpisivanjima knjiga i radionicama za djecu. A od 2013. godine, u formi "Noći knjige", obilježava se i u Hrvatskoj.

"Noći knjige" svojim se programima Hoću knjigu priključio na samom početku. Tako su od 2018. u sklopu Noći knjige u knjižarama ovog knjižarskog lanca u programu sudjelovali mnogi domaći i strani autori, poput britanske autorice Sare Pinborough, Kenana Crnkića, Danice Juričić Spasović, Vjekoslave Huljić i ostalih, a nerijetko su se uključile i neknjiške zvijezde, poput benda Elemental ili znanstvenika Korada Korlevića.

Slika nije dostupna Zabava za najmlađe: Put oko svijeta u deset knjiga

Slika nije dostupna Zajedno u čitanju: Poklonimo jedni drugima knjige i uljepšajmo si dane i večeri

Vrhunac programa svakako bi bio Čarobni spavanac, koji bi za 10 sretnih dobitnika značio i spavanje u knjižari te raspravljanje o knjigama do dugo u noć, uz bogate poklone partnera i zanimljive kvizove i traganja za knjigama unutar knjižare.

2020. godine Noć knjige i knjiški program Knjiga je mrak trebala su obilježiti druženja, paneli, spavanje u knjižari i dolazak britanske autorice Lise Jewell. Međutim, program je zbog pandemije koronavirusa morao biti otkazan. No to nije spriječilo Hoću knjigu da organizira zabavan program i u online okruženju.

Tako nas ove godine očekuje prvi takav panel knjiških blogera, zanimljiv i koristan panel vezan za objavljivanje knjiga u Hrvatskoj, u kojem će sudjelovati najveći urednici, izdavači i autori, kao i kratko javljanje popularnih autora Kristiana Novaka, Sanje Pilić i ponavljačice Sare Pinborough te radionica za djecu i najpopularniji kviz o Harryju Potteru. A kako je od početka pandemije u Hoću knjigu na snazi akcija Knjigom protiv korone, u kojoj je više od 7000 artikala na akciji, sigurni smo kako će svaki knjigoljubac za sebe pronaći nešto zanimljivo - bilo u programu, bilo u asortimanu.

U program Knjiga je mrak možete se uključiti 23. 4. od 17 sati uživo na Facebook stranici Hoću knjigu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju