Na početku prosinca svi sanjamo o savršenoj blagdanskoj atmosferi te da ćemo do Božića stići baš sve što smo si zacrtali ove godine, ali ponekad se čini da nam je potreban čarobni štapić da bismo to ostvarili.

Uoči Božića očekivanja su visoka poput polica s igračkama u prodavaonicama i vrlo lako zaboravimo u njemu uživati. Evo kako ove godine to možete izbjeći (ili s osmijehom prihvatiti) kada nešto ne ide po planu.

Generalka vs. čišćenje onog nužnog

Iako ste planirali pospremati svaki dan po malo, niste se niti okrenuli, a već je Badnje jutro. Oprano rublje nasred je dnevnog boravka, a sunce vam je obasjalo baš one prašnjave police koje ste mislili da nitko ne vidi. Prijedlog? Pustite sve – imate što imate. Pospremite ključno, zamolite za pomoć, a ako rublje i ne stignete pokupiti, samo stavite lampice na njega - najinovativniji ukras u blagdanskoj sezoni 2023./2024.

Slastice kao sa slike vs. domaće napravljene s ljubavlju

Okej, zaboravili ste na savršeno uredan dom - jer ionako se svi više sjećaju ukusnih jela, nego li ono malo prašine koja je nastala preko noći. Ali što pripremiti ove godine za blagdanski stol? Na Badnjak se kod nas tradicionalno jede riba, a želite li uštediti vrijeme potrebno za pakiranje poklona i ostalu pripremu, tuna je idealan odabir. Odrezak od tune umotan u hrskavo tijesto obogaćeno blitvom i začinima jednostavan je za pripremu, a može biti u pećnici za vrijeme pripreme slastica.

Uz darivanje, najslađi dio blagdana su slastice. Dok ste surfali po društvenim mrežama vjerojatno ste vidjeli pregršt ideja, ali kad ih treba pripremiti odjednom niti jednu ne možete naći. Tu mi uskačemo. Ako vam je mramorni kolač već viđen, obični kuglof prejednostavan predlažemo izradu vlastitog panetonne uz pomoć jednostavnog video recepta koji je dostupan na Konzumovom instagram profilu. Drugi izbor može biti mnogima omiljene adventske poslatice – germknedle.

Planirana kupnja vs. uvijek nam nešto fali

Isplanirajte svoju blagdansku kupnju. Pokušajte pripremiti listu namirnica koje će vam trebati jer ćete tako izbjeći da zaboravite neki važan sastojak za blagdanska jela koja pripremate. Božić je rezerviran za puricu s mlincima ili svinjsko pečenje, a najbolju blagdansku ponudu tradicionalnih domaćih proizvoda potražite u Konzumu. Sve namirnice za pripremu slastica možete pronaći u slatkoj blagdanskoj kuharici kao i poklone u zadnji čas. Ako se dogodi da zaboravite nešto, svratite do najbliže Konzum prodavaonice. 

Dobro djelo ne treba alternativu

Za kraj nemojte zaboraviti uživati u blagdanima i onome što blagdane čini posebnima, a to je da smo zajedno te činimo dobra djela, koja su ponekad udaljena samo jedan klik. Do 31. prosinca pridružite se u dijeljenju i donirajte svoje MultiPlusCard BONUS eure udruzi po izboru. Na taj se način pridružujete Konzumu koji s 30 tisuća eura podržava rad čak deset organizacija – među kojima su udruge za pomoć djeci, starijima i životinjama.

Do 31. prosinca pridružite se u dijeljenju i donirajte svoje MultiPlusCard BONUS eure udruzi po izboru Do 31. prosinca pridružite se u dijeljenju i donirajte svoje MultiPlusCard BONUS eure udruzi po izboru Foto: PR

Ljubav i zajedništvo pravi su pokloni koji nikada ne izlaze iz mode, a to je više nego dovoljno da proslavite Božić na svoj način. Ako želite, pokažite nam kako uz #mojbozic.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom KONZUM po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju